Tanca
Polítiques d'Igualtat 2 de març de 2023

Esparreguera commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb teatre i activitats per a joves

L’acte central del 8 de març comptarà amb la col·laboració d’alumnat de l’Escola Municipal de les Arts i de l’institut El Cairat i el diumenge 12 de març la Colònia Sedó acollirà “8 de març”, una representació teatral en petit format per retre homenatge a les dones. Així mateix, s’han programat un taller i un cinefòrum adreçat a persones joves

L’Ajuntament d’Esparreguera ja ha fet publica la programació del 8M, Dia Internacional de les Dones, que inclou diverses activitats al llarg de la setmana per a reclamar la igualtat efectiva entre dones i homes i l’erradicació de la discriminació i les violències masclistes. L’acte central tindrà lloc el mateix dimecres 8 de març amb una concentració ciutadana a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el manifest oficial, es presentaran les noves campanyes de comunicació de la Regidoria de Feminismes i LGTBI i hi haurà actuacions artístiques a càrrec d’alumnat de l’Escola Municipal de les Arts i de l’institut El Cairat. Les activitats de caire cultural i reivindicatiu seguiran el diumenge 12 de març a la Colònia Sedó amb la representació de l’obra de microteatre “8 de març” de Robert Gobern, de la qual se’n faran tres passis i, per a assistir-hi, es necessita reserva prèvia. La programació d’enguany també inclou dues activitats per a joves i adolescents, com són el Bingo dels estereotips i el cinefòrum Wild (Alma salvaje).

Els actes començaran el mateix dimecres 8 de març a les 12 del migdia amb la lectura del manifest oficial a càrrec de la regidora de Feminismes i LGTBI, Sara Gómez, a la plaça de l’Ajuntament. L’acte comptarà també amb una actuació de cant líric a càrrec d’alumnat de l’Escola Municipal de les Arts i una performance a càrrec de l’alumnat d’arts escèniques de l’institut El Cairat. A continuació, tindrà lloc la presentació de les noves campanyes de comunicació de la Regidoria de Feminismes pel 8M, el 25N i una campanya de prevenció de violències masclistes en l’oci nocturn. A les 6 de la tarda, la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu acollirà el taller “El Bingo dels estereotips”, adreçat a joves de 12 a 18 anys per a reflexionar, de forma divertida i dinàmica, entorn la construcció dels estereotips i rols de gènere. Per a participar-hi, cal inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

La programació commemorativa del Dia Internacional de les Dones, seguirà el divendres 10 de març a les 5.30 de la tarda al Punt Jove de Cal Trempat, amb un cinefòrum per a joves majors de 16 anys amb la projecció de la pel·lícula Wild (Alma salvaje), que explica la història de Cheryl Strayed, una dona en produnda crisis existencial, que emprèn un viatge a peu en solitari per la Pacific Crest Trail, una ruta pel desert i les muntanyes dels Estats Units. Per a assistir-hi cal inscripció prèvia enviant un whatsapp al número 678 08 04 74. Els actes clouran el diumenge 12 de març al matí a la Colònia Sedó, amb la representació de l’obra de microteatre “8 de març” escrita per Robert Gobern i interpretada per Maria Martín, Eva Ros, Laura Roig, Mireia Udina i Robert Gobern. Es faran tres representacions a les 12 del migdia, les 12.30 i la 1 i cal fer reserva prèvia a través de correu electrònic [email protected], perquè les places són limitades. La representació està organitzada per l’Associació per a la Defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn, el CECBLL, MTStech i el MNACTEC.