Tanca
Alcaldia Cooperació 15 de març de 2022

Esparreguera envia aquesta setmana les donacions de la campanya d’ajuda a Ucraïna

Gràcies a les aportacions de veïns i veïnes s’enviaran un centenar de caixes grans amb roba d’abric, medicaments i aliments, que es faran arribar a través de les associacions Sant Vicenç en Xarxa i Djerelo. Així mateix, l’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament farà una aportació econòmica de 4.500 euros a una entitat humanitària que treballi sobre el terreny

L’Ajuntament d’Esparreguera enviarà aquesta setmana el material sanitària i de primera necessitat que s’ha recollit durant la campanya solidària per ajudar a les persones damnificades per la guerra d’Ucraïna. La resposta de la societat esparreguerina ha estat massiva i en pocs dies la caserna de la Policia Local, que era el punt de recollida de la campanya, s’ha omplert de donacions de veïns i veïnes que han respost a la crida aportant medicaments de primers auxilis, roba d’abric, aliments i productes d’higiene bàsica per ajudar a la població que roman al país i a les persones refugiades a conseqüència de la invasió russa. En total s’han empaquetat un centenar de caixes de grans dimensions, de les quals 25 contenen roba d’adult, 25 roba de llit, 20 roba infantil, 3 aliment de nadó, 15 menjar envasat o en conserva, 6 medicaments i 4 material d’higiene personal. El material serà recollit a finals de setmana per l’associació Sant Vicenç en Xarxa, de Sant Vicenç dels Horts, que està en contacte amb l’associació ucraïnesa Djerelo, que s’encarrega de fer arribar les donacions al país. D’altra banda, l’Ajuntament farà una aportació de 4.500 euros a una entitat acreditada que estigui treballant sobre terreny als punts d’acollida de les persones refugiades a la frontera amb els països limítrofs.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha agraït “la solidaritat de les veïnes i veïns que han aportat el seu granet de sorra per a millorar les condicions de vida del poble ucraïnès” i també la tasca realitzada pels serveis municipals, concretament la Policia Local, que ha recollit les donacions, i Obres i Serveis que està fent l’emmagatzematge i organització de tot el material. “La campanya es va engegar a principis de març responent a la crida del Consolat d’Ucraïna a Barcelona”, ha recordat Rivas, qui ha apuntat que “ara els òrgans oficials ucraïnesos demanen no enviar més material, perquè és molt difícil fer-lo arribar a l’interior del país ja que les carreteres estan controlades per l’exèrcit rus i el que es fa és deixar-lo a Polònia, Romania i Moldàvia, on hi ha un gran allau de refugiats”.

Per això, les organitzacions internacionals afirmen que és més efectiu fer donacions econòmiques a les associacions d’ajuda humanitària que treballen sobre el terreny perquè coneixen amb més exactitud les necessitats reals de la població. En aquest sentit, l’alcalde ha anunciat que “l’Ajuntament farà properament una aportació econòmica de 4.500 euros a una entitat humanitària que encara hem de concretar” i ha convidat a la població a canalitzar l’ajuda col·laborant econòmicament amb alguna de les organitzacions que treballa amb les persones refugiades, com ACNUR, Creu Roja, Unicef o Intermon Oxfam, entre d’altres. D’altra banda, Esparreguera també ha col·laborat, aportant 6 armilles antibales, en la campanya de recollida coordinada per la Diputació de Barcelona a través de la qual es destinaran 79 armilles i altre material de protecció a Ucraïna per tal que la població ucraïnesa faci front a la invasió militar per part de Rússia.

A més, la setmana passada l’alcalde, el primer tinent d’alcalde, Juan Jurado, i la regidora d’Igualtat i Diversitat, Sara Gómez, es van reunir amb una dotzena d’ucraïnesos i ucraïneses residents a Esparreguera per interessar-se per ells i les seves famílies i explicar-los les accions que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament per ajudar als damnificats per la guerra. “També els vam informar de les indicacions que ens arriben des del Consolat i ens vam posar a la seva disposició per a totes aquelles demandes que tinguin, ja siguin peticions d’asil d’amics i familiars o altres temes”, ha afirmat l’alcalde. Eduard Rivas també ha explicat que “ara estem centrats la gestió de refugiats, estem treballant a través dels òrgans supramunicipals, ja disposem de les coordenades per fer la distribució via Generalitat i des dels ajuntaments hem de ser útils, ja sigui a través de la gent que vulgui acollir o amb les instal·lacions que puguem posar a disposició per atendre com correspon a la comunitat ucraïnesa”.