Tanca
Cultura i Festes 21 de febrer de 2020

Esparreguera es prepara per a la celebració del Carnaval i l’11è Concurs de Comparses

Demà entre les 5 i les 7 de la tarda, l’avinguda de Francesc Macià es tallarà al trànsit entre la rotonda de Can Comelles i la rotonda de la carretera de Piera i, en aquesta mateixa franja horària, el transport públic només tindrà operatives les parades de l’avinguda de Francesc Marimon

Ja està tot a punt per a la celebració, demà dissabte, de la Rua de Carnestoltes i l’11è Concurs de Comparses d’Esparreguera. La desfilada seguirà el recorregut estrenat l’any passat, que surt a 2/4 de 6 de la tarda de la rotonda nord de l’avinguda de Francesc Macià i passa per la carretera, els carrers de Taquígraf Garriga, dels Arbres, de Baix i la plaça del Centre, on tindrà lloc l’exhibició dels diferents grups participants i el veredicte del jurat. El pas de la rua comportarà el tall de l’avinguda i alteracions puntuals en les parades del transport públic.

En aquesta edició hi ha 11 comparses inscrites al concurs formades per un total d’unes 750 persones. “La majoria són d’escoles de la vila, però també hi ha acadèmies de dansa i alguns grups d’amics que s’ajunten per sortir a la rua”, explica el tècnic de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, David Aguado. En finalitzar la desfilada, a l’escenari de la plaça del Centre, les diferents colles faran les seves coreografies de lluïment davant del jurat, que donarà premis a la millor comparsa, la millor carrossa, la millor coreografia i un premi especial per a la millor comparsa infantil. Seguidament, hi haurà música fins a les 10 de la nit.

Fins fa dos anys la rua de Carnaval començava a l’aparcament del Teatre de la Passió i feia un recorregut més llarg que acabava al Pavelló Municipal d’El Castell. “L’any passat el nou recorregut va funcionar molt bé, es va fer més àgil, i fer el final de festa a la plaça del Centre ens permet poder acollir més gent, perquè l’aforament del pavelló està limitat a 1000 persones”, ha apuntat David Aguado. La plaça del Centre també acollirà avui a 2/4 de 6 de la tarda el ball de Carnaval infantil amb Kids Dance.

Afectacions de trànsit

En motiu de la rua de Carnaval, l’avinguda de Francesc Macià es tallarà al trànsit entre la rotonda de Can Comelles i la rotonda de la carretera Piera, des de les 5 fins a les 7 de la tarda aproximadament. Com a conseqüència d’això, el transport públic també patirà restriccions en aquesta franja horària i les línies Esparreguera-Martorell, Esparreguera-Barcelona i Esparreguera–Olesa no podran circular per l’avinguda Francesc Macià i, per tant, no s’aturaran ni al polígon de Can Comelles, ni a la rotonda de la Girafes ni a l’Ateneu, només ho faran a les parades de l’avinguda Francesc Marimon, a la Creu i el barri Font.

Consulteu els consells de seguretat per a les festes de Carnestoltes del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.