Tanca
Cultura i Festes 22 de febrer de 2022

Esparreguera celebra aquest dissabte la Rua de Carnaval i el 12è Concurs de Comparses

Divendres hi haurà ball de Carnaval infantil a la plaça del Centre amb les Siamiss djs i dissabte tindrà lloc la tradicional rua, que farà tallar al trànsit a l’avinguda de Francesc Macià, entre la rotonda de Can Comelles i la rotonda de la carretera de Piera, entre les 5 i les 7 de la tarda. El termini per a inscriure’s al Concurs de Comparses finalitza demà, dimecres 23 de febrer

Aquest cap de setmana Esparreguera segueix de celebració, perquè després de la Festa Major d’Hivern i la 4a edició de FiraPassió, enguany torna la Rua de Carnaval i el 12è Concurs de Comparses, que l’any passat no es van poder celebrar per la situació sanitària. La festivitat en honor al rei Carnestoltes es farà dissabte a les 5.30 de la tarda amb la tradicional rua, que recorrerà l’avinguda de Francesc Macià, els carrers del Taquígraf Garriga, dels Arbres, plaça de la Constitució i el carrer de Baix fins a arribar a la plaça del Centre, on es portarà a terme el Ball de Carnaval i el lliurament de premis del concurs. Amb motiu de la rua, la carretera quedarà tallada al trànsit entre les 5 i les 7 de la tarda i el transport públic només tindrà operatives les parades de l’avinguda de Francesc Marimon. Paral·lelament, divendres a les 5.30 de la tarda la plaça del Centre acollirà el Ball de Carnaval Infantil amb l’espectacle “We can be superheroes!” a càrrec de Siamiss djs.

El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha explicat que “fins al darrer moment no hem sabut si podríem celebrar el Carnaval i com podríem fer-ho, en principi pensàvem que no seria possible, però finalment la festa podrà tenir un format bastant similar al tradicional perquè les mesures sanitàries han anat decaient”. En aquest sentit, el regidor esparreguerí ha subratllat que “som conscients que enguany hem treballat amb poc temps de planificació per la situació sanitària i entenem que, conseqüentment, hi ha poc temps per a preparar comparses, per això agraïm totes les candidatures que hi participaran perquè s’han hagut de preparar amb menys temps de l’habitual”. Les inscripcions per a participar en el 12è Concurs de Comparses encara estan obertes i es poden fer a través de la seu electrònica municipal fins demà, dimecres 23 de febrer.

A banda de la rua i el concurs, divendres també s’ha organitzat un ball de disfresses per als més petits de la mà de les Siamiss djs, Maria Torras i Anna Vicen, dues discjòqueis amb més de dues dècades d’experiència punxant a sales de Barcelona com Razzmatazz, on van ser residents, i també a sales de Madrid, Valencia, Zaragoza i Mallorca i en clubs de ciutats europees como Berlin, Londres i Milà. “Des de la Regidoria de Cultura intentem que tots els cicles festius que organitzem tinguin una proposta d’arts escèniques, ja sigui música, teatre, dansa, circ... i per aquest Carnaval hem programat aquets concert familiar amb aquets duo de dones discjòqueis que, després de ser mares, van reprendre la seva activitat professional amb un show familiar, divertit i amb música de qualitat per fer ballar als nens i nenes però també als pare si mares”, ha destacat Juan Jurado.

Afectacions de trànsit i mesures sanitàries

La rua de Carnaval de dissabte comportarà diverses afectacions de trànsit. Les comparses es concentraran a la rotonda nord de l’avinguda de Francesc Macià i de 5 a 7 de la tarda la carretera romandrà tallada entre la rotonda de Can Comelles i la rotonda de la carretera de Piera. Així mateix restarà prohibit estacionar al carrer de Sant Joan, entre el carrer de Baix i l’avinguda de Francesc Marimon, i a la zona de càrrega i descàrrega del carrer de Baix amb el carrer de l’Hospital. Pel que fa al transport públic, en aquesta franja horària només tindrà operatives les parades de l’avinguda de Francesc Marimon.

Enguany com a mesures extraordinàries de prevenció de la covid-19, tots els components de les comparses hauran d’anar amb mascareta, no hi haurà parades per a fer coreografies i aquestes s’hauran de realitzar de forma itinerant durant la rua. Així mateix, des del Departament d’Interior de la Generalitat també han fet arribar a la ciutadania unes recomanacions de seguretat, que inclouen informar-se bé dels llocs per on passarà la rua i seguir les recomanacions del personal de seguretat, no pujar a les baranes, reixes o altres elements inestables o posar als infants una polsera o targeta identificativa amb el nom i el telèfon de contacte per si es perden.