Tanca
Cultura i Festes 17 de febrer de 2023

Tot a punt per a la celebració del Carnaval i el 13è Concurs de Comparses d'Esparreguera

Enguany hi participen 11 comparses formades per un total de 919 persones. La rua desfilarà per l’avinguda de Francesc Macià que demà, entre les 5 i les 7 de la tarda, es tallarà al trànsit entre la rotonda de Can Comelles i la de la carretera de Piera. En aquesta mateixa franja horària, el transport públic només tindrà operatives les parades de l’avinguda de Francesc Marimon

Esparreguera ja està a punt per la celebració demà, dissabte 18 de febrer, de la rua de Carnaval i el 13è Concurs de Comparses, que lliurarà quatre premis en les categories de millor comparsa, carrossa, coreografia i comparsa infantil. En aquesta edició hi ha 11 comparses inscrites al concurs formades per un total de 919 persones provinents d’escoles, entitats, acadèmies de ball i particulars. La rua començarà a les 5.30 de la tarda amb la concentració de comparses a la rotonda nord de l’avinguda de Francesc Macià i farà el seu recorregut per l’avinguda i els carrers del Taquígraf Garriga, dels Arbres, la plaça de la Constitució i el carrer de Baix fins a arribar a la plaça del Centre, on es portarà a terme el Ball de Carnaval i el lliurament de premis. El pas de la rua comportarà el tall de l’avinguda, entre la rotonda de Can Comelles i la de la carretera de Piera, i alteracions puntuals en les parades del transport públic.

Enguany participen al Concurs de Comparses les formacions “Taqui-Eco” de l’AFA de l’escola Taquígraf Garriga; “Montserrat Rock” de l’AMPA de l’escola Montserrat; “Som Art” de l’AFA de l’escola Mare de Déu de la Muntanya; “Escola Estel Rock & Pau” de l’AMPA de l’escola Estel; “L’espai dels somnis” de l’Esplai la Lluna; “Dance Machine en Agrabah” de l’acadèmia Dance Machine i cinc grups formats per particulars: “Las Cavernícolas”, “Twingo Land”, “Los Veintitantos”, “Los Jamoncitos” i “100Tifrikis”. Les comparses desfilaran a partir de les 5.30 de la tarda per l’avinguda de Francesc Macià, des de la rotonda de les girafes fins a girar pel carrers del Taquígraf Garriga i dels Arbres per arribar a la plaça del Centre, on es farà el ball de lluïment.

El jurat del concurs, que estarà integrat per cinc persones i presidit pel regidor de Cultura, valorarà cadascuna de les comparses en funció del conjunt col·lectiu, la creativitat en el vestuari, el suport d’elements com vehicles o carrosses, l’ambient musical i la coreografia i, en base a aquestes valoracions, es lliuraran quatre premis: el premi a la millor comparsa, dotat amb un trofeu i 250 euros; el premi a la millor carrossa, que rebrà un trofeu i 150 euros; el premi a la millor coreografia i el premi especial a la millor comparsa infantil, que seran guardonats amb un trofeu cadascun. Així mateix, totes les comparses participants rebran un diploma i un obsequi de participació. Després del lliurament de guardons, hi haurà Ball de Carnaval amb discjòquei a la mateixa plaça del Centre.

En motiu de la rua de Carnaval, l’avinguda de Francesc Macià es tallarà al trànsit entre la rotonda de Can Comelles i la rotonda de la carretera Piera, des de les 5 fins a les 7 de la tarda aproximadament. Com a conseqüència d’això, el transport públic també patirà restriccions en aquesta franja horària i les línies Esparreguera-Martorell, Esparreguera-Barcelona i Esparreguera–Olesa no podran circular per l’avinguda Francesc Macià i, per tant, no s’aturaran ni al polígon de Can Comelles, ni a la rotonda de la Girafes ni a l’Ateneu, només ho faran a les parades de l’avinguda Francesc Marimon, a la Creu i el Barri Font.