Tanca
Cultura i Festes 23 de gener de 2023

Ja està obert el període per inscriure’s al 13è Concurs de Comparses d’Esparreguera

El concurs se celebrarà el dissabte 18 de febrer al vespre a la plaça del Centre, un cop finalitzi la rua de Carnaval, i lliurarà quatre premis en les categories de millor comparsa, carrossa, coreografia i comparsa infantil. Les persones o entitats del municipi interessades en participar poden enviar un correu electrònic a [email protected]

Esparreguera celebrarà el dissabte 18 de febrer el 13è Concurs de Comparses, un certamen que premia l’art efímer col·lectiu en la creació de vestits i carrosses de la rua de Carnaval. Al concurs poden participar-hi totes aquelles persones o entitats del municipi que tinguin una comparsa amb un mínim de 10 persones. Cada comparsa haurà de tenir un nom identificatiu i podrà portar, opcionalment, una carrossa decorada d’acord amb la temàtica escollida. Per a registrar la sol·licitud de participació cal enviar un correu a [email protected] fins al 15 de febrer. El lliurament de premis es durà a terme el mateix dissabte, en finalitzar la rua, a la plaça del Centre, on també tindrà lloc el ball de lluïment de cada comparsa i la deliberació del jurat, que atorgarà quatre premis: a la millor comparsa, que rebrà 250 euros; a la millor carrossa, que en rebrà 150 euros; i a la millor coreografia i a la millor comparsa infantil, que seran obsequiades amb un trofeu.

La sol·licitud per participar en el 13è Concurs de Comparses l’ha pot presentar qualsevol persona física empadronada a Esparreguera, o bé qualsevol entitat, sense ànim de lucre, inscrita en el registre d’entitats municipal. Les comparses, que desfilaran després de la carrossa del Rei Carnestoltes en l’ordre establert per l’organització, han de portar un rètol visible amb el nom que les identifica. En cas que tinguin carrossa, aquesta anirà muntada sempre davant de la comparsa i amb la música dirigida cap als seus components. En aquest sentit, es permet la participació amb qualsevol tipus de vehicle, que tinguin com a màxim 2 metres d’amplada, 6 metres de llargada i 4 metres d’alçada, i la documentació i l’assegurança dels quals estiguin al corrent. Així mateix, cada comparsa ha de designar una persona que serà responsable de la bona marxa de la seva colla i carrossa vetllant en tot moment per garantir la distància entre comparses, assegurar l’hora de sortida indicada i vetllar pel bon comportament de la colla durant l’acte.

La rua de Carnaval, que se celebrarà el dissabte 18 de febrer, començarà a les 5.30 de la tarda amb la concentració de comparses a la rotonda nord de l’avinguda de Francesc Macià i farà el seu recorregut per l’avinguda de Francesc Macià, el carrers del Taquígraf Garriga, el carrer dels Arbres, la plaça de la Constitució i el carrer de Baix fins a arribar a la plaça del Centre, on es portarà a terme el Ball de Carnaval i el lliurament de premis del concurs de comparses. El jurat del concurs, que estarà integrat per cinc persones i presidit pel regidor de Cultura, valorarà cadascuna de les comparses participants en funció del conjunt del col·lectiu, la creativitat en el vestuari, el suport d’elements com vehicles o carrosses, l’ambient musical i la coreografia, que es farà en finalitzar la rua a la mateixa plaça del Centre. En funció d’això, es lliuraran quatre premis: el premi a la millor comparsa, dotat amb un trofeu i 250 euros; el premi a la millor carrossa, que rebrà un trofeu i 150 euros; el premi a la millor coreografia i el premi especial a la millor comparsa infantil, que seran guardonats amb un trofeu cadascun. Així mateix, totes les comparses participants rebran un diploma i un obsequi de participació.