Tanca
Cultura i Festes Mobilitat 28 de febrer de 2019

Tot apunt per la Rua de Carnaval i el 10è Concurs de Comparses aquest dissabte

L’avinguda Francesc Macià es tallarà al trànsit entre la rotonda de Can Comelles i la rotonda de la carretera Piera entre les 5 i les 7 de la tarda i, en aquesta franja horària, el transport públic només tindrà operatives les parades de l’avinguda Francesc Marimon

La Rua de Carnestoltes d’enguany i el 10è Concurs de Comparses canvien el seu recorregut i l’emplaçament del final de festa, que es farà a la plaça del Centre aquest dissabte a Esparreguera. En comptes de sortir de l’aparcament del Teatre de la Passió, ho farà des de la rotonda nord de l’Avinguda Francesc Macià. A 2/4 de 6 de la tarda començarà la desfilada, que passarà per l’Avinguda de Francesc Macià, els carrers de Taquígraf Garriga, dels Arbres, de Baix i la plaça del Centre, on tindrà lloc l’exhibició de les diferents comparses.

Per donar lloc a la rua, l’Avinguda de Francesc Macià es tallarà al trànsit entre la rotonda de Can Comelles i la rotonda de la carretera Piera, des de les 5 fins a les 7 de la tarda aproximadament. Com a conseqüència d’això, el transport públic també patirà restriccions en aquesta franja horària i les línies Esparreguera-Martorell, Esparreguera-Barcelona i Esparreguera–Olesa no podran circular per l’avinguda Francesc Macià i, per tant, no s’aturaran ni a Can Comelles ni a l’Ateneu, només ho faran a les parades de l’avinguda Francesc Marimon, a la Creu i el barri Font.

En aquesta edició hi ha 12 comparses inscrites al concurs. “La majoria són d’escoles i entitats de la vila, tot i que vegada hi ha més grups de gent particular que també s’hi apunta”, explica el tècnic de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, David Aguado. Un cop finalitzada l’exhibició hi haurà el veredicte del jurat que donarà premis a la millor comparsa, la millor carrossa, la millor coreografia i un premi especial per a la millor comparsa infantil. Seguidament, hi haurà música fins a les 10 de la nit.

En anys anteriors, el ball de Carnaval havia tingut lloc al pavelló poliesportiu El Castell, però enguany està ocupat durant tot el matí per la celebració del Campionat de Catalunya de Karate i, per aquest motiu, la festa s’ha hagut de traslladar a la plaça del Centre. “Les preparacions per acollir el Carnaval es fan durant tot el matí i no hi ha suficients hores per deixar el pavelló enllestit després que finalitzi el Campionat, per això s’ha optat per traslladar la festa a la plaça”, explica David Aguado.

Consulteu els consells de seguretat per a les festes de Carnestoltes del departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.