Tanca
Urbanisme Govern Obert 14 de febrer de 2023

Esparreguera estrena una Guia Urbana virtual amb dades geogràfiques del municipi

A través d’aquesta nova eina, que és d’accés lliure i es pot consultar des de qualsevol dispositiu electrònic, es pot accedir a informació geogràfica del terme municipal i a la ubicació de diferents serveis organitzats per categories. També es poden consultar les parades de transport públic, informació cadastral i normativa en matèria urbanística

L’Ajuntament d’Esparreguera ha estrenat una Guia Urbana virtual, un nou servei de geoportal de lliure accés que permet a la ciutadania cercar carrers, equipaments i serveis dins l’àmbit municipal. A través d’aquesta eina es pot buscar i consultar la informació geogràfica municipal a través d’un visor de mapes que incorpora eines de cerca i consulta interactiva, a més d’enllaços i serveis de mapes d’altres administracions. Així mateix, proporciona la situació i visualització de diversos serveis municipals, com poden ser els sanitaris, els equipaments educatius o les parades del transport públic dins del municipi. A més, també disposa d’un cercador de carrers i números postals, ofereix informació cadastral i permet accedir a la normativa en matèria d’urbanisme vigent. En aquesta nova Guia Urbana, que es pot consultar des de qualsevol dispositiu electrònic, totes les dades estan estructurades en blocs i capes temàtiques molt intuïtives per a facilitar l’accés a la informació desitjada.

La Guia Urbana de l’Ajuntament d’Esparreguera s'ha dut a terme mitjançant eines desenvolupades amb programari lliure i seguint els estàndards de l’Open Geospatial Consortium. Aquest nou servei ofereix quatre tipus d’informació geogràfica de fons, en format mapa, mapa topogràfic, satèl·lit i cadastre. A més, es poden aplicar diferents capes d’informació sobre les diferents opcions de mapes, des de la visualització i ubicació dels diferents equipaments existents a la vila, ja siguin culturals, educatius, sanitaris, esportius, de serveis socials, de serveis generals, de serveis funeraris o equipaments per a mascotes. També es pot consultar la ubicació de les farmàcies, els equips de desfibril·ladors (DEA) o els punts wifi gratuïts existents. Paral·lelament, hi ha dades vinculades a la mobilitat, com les parades del bus interurbà, el bus urbà, els taxis i el carril bici.

D’altra banda, també es pot accedir a informació del Planejament General d’Ordenació (PGO) vigent, des d’elements d’interès, a la qualificació del sòl, els àmbits del planejament o el sistema urbanístic. En referència a la informació cadastral també permet consultar l’històric des de 2002 fins a 2023. Altres dades que també es poden consultar des d’aquesta eina són  ortofotos històriques, que permeten veure com era geogràfica i urbanísticament Esparreguera els anys 1956 i 1946. La nova Guia Urbana virtual conté un cercador d’adreces, ens enllaça amb informació de la web municipal per a obtenir més dades sobre els serveis municipals i les rutes i horaris del transport públic, entre d’altres informacions, i també permet activar l’opció de com arribar, que condueix directament al Google Maps. A més, disposa de funcionalitats accessòries i permet fer ús de diversos instruments que la ciutadania pot aplicar sobre les diferents tipologies de cartografia, com per exemple,  mesurar distàncies, calcular superfícies, dibuixar-hi punts, línies o polígons, fer-hi anotacions o imprimir en format PDF.