Tanca
Societat 23 de febrer de 2024

L'Ajuntament d’Esparreguera posa en marxa quatre nous tòtems digitals informatius

Aquesta setmana han començat a funcionar quatre nous dispositius digitals que se sumen als sis que el consistori ja va instal·lar fa un any i que tenen per objectiu comunicar a la ciutadania informació municipal d’interès. Els nous tòtems s’han instal·lat al pavelló municipal El Castell, a Cal Trempat, al carrer Hortes i al carrer de Pau Duran al barri de Mas d’en Gall

Esparreguera ha posat aquesta setmana en funcionament quatre tòtems digitals interactius, que se sumen als sis que es van instal·lar tot just fa un any. Es tracta d’uns monitors tàctils que ofereixen a la ciutadania informació diversa sobre el municipi, des de l’agenda d’actes i les notícies d’actualitat a rutes per descobrir l’entorn o l’accés a les aplicacions per demanar cita prèvia o per a comunicar incidències a la via pública. Els nous tòtems s’han instal·lat a l’entrada del pavelló municipal El Castell, davant de l’edifici de Cal Trempat, al carrer Hortes cantonada amb carrer de la Gorgonçana i al carrer de Pau Duran número 9, al barri de Mas d’en Gall. Els dispositius han tingut un cost d’adjudicació de 49.852 euros, iva inclòs, estan finançats amb romanents de tresoreria i l’empresa adjudicatària que s’ha encarregat del seu subministrament, instal·lació i configuració és Ubintia, empresa que també gestiona la plataforma de cita prèvia per a l’OAC i diferents serveis municipals.

Els quatre nous tòtems instal·lats se sumen als que ja hi ha a sis places i punts transitats del municipi: la plaça del Centre; el carrer dels Arbres a l’alçada de la plaça de la Pagesia; la plaça de Sant Magí; la plaça Catalunya, al barri de La Plana; la plaça de la Unió i a l’avinguda de Francesc Macià, davant de l’edifici de l’antic Mercat Municipal. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha destacat que “seguim digitalitzant la vila i millorant la connexió amb la ciutadania, acostant-li la informació d’una manera més àgil i propera, i alhora, sent respectuosos amb el medi ambient, ja que progressivament estem eliminant les comunicacions en paper i canviant la cartellera tradicional per una comunicació més digitalitzada”. Així mateix, l’alcalde ha volgut posar en valor l’aposta per la descentralització dels tòtems interactius, amb la instal·lació del nou tòtem al barri de Mas d’en Gall i el que ja es va posar al barri de La Plana.

Els tòtems digitals tenen una pantalla tàctil de 55 polzades i d’alta lluminositat que ofereix contingut divers de 7.30 del matí a 12 de la nit de dilluns a diumenge, els 365 dies de l’any. Les diferents opcions de contingut que mostra la pantalla permeten, tant als esparreguerins i esparreguerines, com a les persones que visitin el municipi veure l’agenda d’actes i activitats dels propers dies, llegir les darreres notícies d’actualitat municipal, trobar informació sobre rutes per descobrir l’entorn, consultar al llistat d’entitats, d’adreces i telèfons d’interès i a les xarxes socials municipals, així com accedir a les aplicacions per a demanar cita prèvia o per a comunicar incidències a la via pública i també veure l’hora o consultar el temps.  Aquest nou sistema d’informació digital se suma als diferents canals de comunicació municipals dels quals ja disposa l’Ajuntament d’Esparreguera, com la pàgina web municipal, Ràdio Esparreguera (89.4 F.M.), la web de l’emissora local i les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin i Youtube).