Tanca
Atenció Ciutadana Govern Obert 20 d’abril de 2022

L’Ajuntament posa en marxa una nova web municipal

La nova pàgina web és més visual i compta amb una estructura i uns continguts simplificats i orientats a la ciutadania. El nou entorn es presenta més obert, simple i intuïtiu de cara a facilitar l’accés de la ciutadania als diferents serveis municipals i centralitzar les interaccions amb l’administració a través de l’espai digital, des de qualsevol tipus de dispositiu

L’Ajuntament d’Esparreguera disposa des d’avui d’una pàgina web renovada, més visual, amb una estructura i continguts simplificats i orientats a la ciutadania. La renovació arriba després d’un llarg projecte en què s’ha refet l’arbre de navegació, el disseny gràfic i la tecnologia sobre la que se sustenta per fer d’aquesta web un espai de referència per a la ciutadania. El nou entorn es presenta més obert, simple i intuïtiu de cara a facilitar l’accés de la ciutadania als diferents serveis municipals i centralitzar les interaccions amb l’administració a través de l’espai digital, des de qualsevol tipus de dispositiu. La nova web de l’Ajuntament se centra en les persones usuàries i proposa de manera permanent enllaços de referència i un cercador bàsic per accedir de manera directa als continguts d’interès, per bé que, segons cada moment, també oferirà un seguit de continguts destacats per a facilitar-ne l’accés.

La nova pàgina web de l’Ajuntament presenta un grafisme adaptat a la nova imatge corporativa del consistori i s’estructura en quatre grans apartats: Ajuntament, Ciutat, Seu electrònica i Serveis. Aquestes són les principals opcions de navegació que, de manera simplificada, integra l’organització municipal, els actius turístics i patrimonials d’Esparreguera, un accés a la seu electrònica i informació dels diferents serveis adreçats a la ciutadania. De manera recurrent, és a dir, en qualsevol moment de la navegació a través del lloc web, les persones usuàries poden fer una cerca per paraula clau a través del cercador “en què et podem ajudar?” o accedir als temes més rellevants en cada moment a través diferents accessos directes agrupats sota l’epígraf “M’interessa”.

L’orientació a la ciutadania del nou lloc web de l’Ajuntament es fa palesa també des del menú de navegació recursiva, dins la franja superior de color negre o, en versió mòbil, agrupat en la secció “Accessos directes”, on hi trobem enllaços a adreces i telèfons d’interès, l’espai de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, l’agenda d’activitats i l’espai de d’actualitat o notícies. Sobre la posada en marxa de la nova web municipal, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat que “amb la nova pàgina web de l’Ajuntament es culmina una nova fase de millora en la informació i la interacció amb els esparreguerins i esparreguerines a través de les plataformes digitals”. Per Eduard Rivas, “es tracta d’una web moderna i pensada des de l’ús que en pugui fer la ciutadania, que proposa un accés obert i transparent a la informació i els serveis municipals”.

Una de les característiques del nou lloc web de l’Ajuntament és que allotjarà un espai per a cada representant de la ciutadania, formi part del govern o de l’oposició, per a que hi escrigui articles i recomani continguts sobre els temes del seu interès. D’aquesta manera, per primera vegada, cada regidor i regidora de l’Ajuntament disposarà d’una plataforma d’informació i contacte directe amb la ciutadania a través del web municipal. Finalment, una altra de les característiques destacades del nou web és que presenta un directori d’equipaments, entitats i serveis totalment renovat, amb informació actualitzada i centralitzada en un únic repositori, que facilita l’accés a tots aquests recursos d’informació de manera clara i directa i posant a un sol clic l’inici d’una conversa a través de whatsapp o l’inici d’una trucada des dels dispositius mòbils, o l’enviament d’un correu electrònic i el contacte a través de les xarxes socials des de qualsevol tipus de dispositiu.

La nova web de l’Ajuntament es troba actualment en fase d’indexació als buscadors i és per això que a mesura que passin els dies el rendiment del seu propi buscador millorarà i recuperarà tots els registres de la cerca. Es tracta d’un cercador que cerca pàgines, continguts i documents no només en el domini de la pròpia web de l’Ajuntament, esparreguera.cat, sinó que ho fa en totes les plataformes que formen part de l’ecosistema digital d’aquesta administració i, per tant, també ofereix resultats de cerca, quan siguin pertinents, de llocs com la seu electrònica, el portal de tràmits, el portal de convocatòries i selecció de personal, l’entorn de cita prèvia o la plataforma de videoactes. En les properes setmanes s’aniran completant també els continguts que encara no es mostren disponibles per acabar de desplegar la informació referent a tots els serveis municipals de manera detallada.