Tanca
Govern Obert 27 de desembre de 2023

Esparreguera rep 154.408 euros dels fons Next Generation per a digitalitzar el treball de l’Ajuntament

Amb aquesta subvenció s’ha finançat la compra de material informàtic per a modernitzar l’administració i millorar les infraestructures digitals dels treballadors i treballadores municipals. Aquesta iniciativa forma part de l’aposta engegada en els darrers anys pel consistori  d’accelerar la implementació de l’administració electrònica

L’Ajuntament d’Esparreguera ha rebut una subvenció de 154.408 euros dels fons europeus Next Generation, destinada a la digitalització del treball de l’administració. L’ajut, que està finançat per la Unió Europea, pertany a una línia estratègica d’infraestructures digitals, i el projecte presentat pel consistori es basa en la implantació de llocs de treball de nova generació amb mobilitat i solucions corporatives, a través de la compra de 123 ordinadors, 254 monitors i 39 tauletes. Aquesta iniciativa va en la línia engegada en els darrers anys per l’Ajuntament d’Esparreguera, que ha accelerat la seva aposta per l’administració electrònica amb el desplegament de nous sistemes de gestió i informació pública, així com amb l’activació de nous serveis i funcionalitats que busquen incidir en la millora de l’atenció ciutadana, com la reserva de cita prèvia, l’atenció de consultes ràpides a través de Whatsapp o l’aplicació mòbil de gestió d’incidències a la via pública. També destaquen, la renovació del portal de tràmits i la web municipal, la posada en marxa de tòtems digitals informatius a diferents espais de la vila i la Guia Urbana virtual amb dades geogràfiques del municipi.

La subvenció s’ha rebut en el marc de la convocatòria de 2022 del Ministeri de Política Territorial d’ajuts destinats a la transformació digital i modernització de les Administracions de les Entitats Locals, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El període d’execució dels projectes a presentar estava comprès entre l’1 de febrer de 2020 i el 31 d’agost de 2023. En aquest sentit, el projecte presentat per Esparreguera va ser executat entre els mesos d’abril de 2020 i desembre de 2022, en els quals es va adquirir el material informàtic per a augmentar l'accessibilitat i l'eficiència dels empleats públics mitjançant una digitalització més gran dels llocs de treball. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha subratllat que “els diners de la Unió Europea arriben també a Esparreguera, per això és important estar atents per a poder-nos beneficiar a nivell municipal d’aquest tipus d’ajuts, que en aquest cas concret serviran per a seguir digitalitzant l’Ajuntament, avançant en el camí que ja hem engegat cap a la implantació de l’administració electrònica i amb l’objectiu que això reverteixi en un millor servei i atenció cap a la ciutadania”.

En aquesta convocatòria, que estava adreçada a municipis de menys de 50.000 habitants, Esparreguera ha sigut beneficiaria de l’import màxim de l’ajut, 154.408,67 euros. El cap de Sistemes d’Informació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Joan Córdoba, ha explicat que amb la implementació d’aquest projecte “es va assolir l’objectiu de millorar les infraestructures digitals i adaptar al personal de l’organització al nou context provocat per l’arribada de la pandèmia, modernitzant l’administració i dotant als treballadors i treballadores dels mitjans i solucions necessàries per adaptar-se al nou model de (tele)treball, oferint-los mobilitat i alta disponibilitat dels serveis informàtics corporatius, en qualsevol moment i des de qualsevol lloc”. Així, es va adoptar un canvi de model d’equips informàtics, facilitant portàtils a tot el personal i amb una ampliació de pantalles per a cada lloc de treball, afavorint també així una reducció en els costos d’impressió, ja que es disposa de més opcions de visualització.