Tanca
Polítiques d'Igualtat 26 de setembre de 2022

Esparreguera organitza dimecres un taller sobre sexualitat, masclisme i xarxes socials

Aquesta activitat s’emmarca en el 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat del qual Esparreguera n’és subseu. El taller tindrà lloc a les 5 de la tarda a la sala d’actes de Can Pasqual, està adreçat a adolescents, famílies i ciutadania en general i té per objectiu prendre consciència sobre com les noves tecnologies poden potenciar les violències masclistes

L’Ajuntament d’Esparreguera organitza aquest dimecres, 28 de setembre, un taller sobre sexualitat, masclisme i xarxes socials adreçat a adolescents, famílies i ciutadania en general. El taller, que és obert i es farà de 5 a 7 de la tarda a la sala d’actes de Can Pasqual, té el propòsit de reflexionar sobre l’ús de les xarxes socials i les noves tecnologies, i com aquestes poden perpetuar i potenciar les violències masclistes. Aquesta activitat s’organitza en motiu del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, un espai de coneixement i debat que se celebra cada quatre anys a la comarca, i del qual Esparreguera n’és subseu. Enguany el congrés té per lema #Weareone #SomosUna #SomUna i consta de sis comissions de treball: violència masclista, dones en el treball del futur, empoderament sexual i reproductiu, salut, maternitats i trajectòries vitals de les dones. L’activitat congressual culminarà els dies 4 i 5 de novembre amb la celebració del congrés a Cornellà de Llobregat, al qual hi assistirà una delegació de la vila amb representació de càrrecs electes, personal tècnic i entitats. Paral·lelament, la Regidoria de Feminismes i LGTBI també ha programat un taller de noves masculinitats adreçat a tots els homes del municipi, que s’impartirà el dimarts 11 d’octubre a les 5.30 de la tarda a Can Pasqual.

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat arriba enguany a la sisena edició, en un escenari diferent al d’anteriors congressos, on el moviment i els valors feministes són més necessaris que mai, ja que la pandèmia ha posat de manifest o ha agreujat moltes de les desigualtats i problemàtiques socials que existien prèviament. El congrés compta amb diverses subseus amb l’objectiu d’omplir la comarca de debats, espais de participació i reflexió entorn dels sis àmbits que estructuren el Congrés. En el cas d’Esparreguera, l’àmbit escollit és l’empoderament sexual i reproductiu i per a reflexionar-hi s’ha organitzat el taller “Sexualitat, masclisme i xarxes socials” que impartiran professionals de la cooperativa Eines, Serveis Socioeducatius. El taller tractarà sobre quines són les pràctiques sexuals que fan els adolescents i joves a través de les pantalles, farà un repàs sobre les tendències actuals de la sexualitat a les xarxes, reflexionarà sobre com identificar les violències masclistes que es poden donar a la xarxa i quines estratègies podem utilitzar per cuidar-nos davant d’aquestes violències.

L’acte comptarà amb la participació de la consellera de Feminismes, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicky Castellanos, i la regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament d’Esparreguera, Sara Gòmez. La consellera de Feminismes, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal, Vicky Castellanos, ha volgut donar les gràcies a l’Ajuntament “per l’esforç tècnic i polític” que implica acollir una subseu del 6è Congrés de Dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat i ha subratllat que “el fet de tenir subseus dona l’oportunitat de parlar de feminismes a tota la comarca”. Castellanos ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, que “cada municipi participant ha escollit quin tema vol treballar perquè s’adequa a les necessitats detectades al municipi” i ha destacat que “totes les conclusions que sortiran d’aquest taller s’adjuntaran a les conclusions del 6e Congrés, de les quals sortirà un 5è pla transversal que marcarà les polítiques a aplicar en els propers 4 anys en matèria de feminismes”.

La regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament d’Esparreguera, Sara Gòmez, ha assegurat que “la nostra participació en aquest congrés representa el ferm compromís polític del nostre municipi per seguir treballant a nivell de comarca i a nivell local per erradicar qualsevol tipus de violència masclista” i ha subratllat que “Esparreguera s’uneix a la gran feina conjunta de tots els municipis de la comarca que, amb força i convicció, volem visibilitzar la cohesió a nivell comarcal en la lluita contra la violència”. En referència al tema del taller que es farà a Esparreguera ha apuntat que “valorem que aquesta aportació de coneixement envers la violència a les xarxes socials en una societat digitalitzada és una aportació qualitativa a la resta de temes que es tracten als altres municipis, i un tema molt actual i necessari per poder detectar i abordar també la violència que s’exerceix a través de les xarxes socials”.

D’altra banda, la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament d’Esparreguera organitza el proper 11 d’octubre el taller de noves masculinitats “Els homes d’avui”. Aquesta activitat, que anirà a càrrec del facilitador de cercles d’homes, Martí Adroher, té per objectiu oferir als homes del municipi un espai de reflexió i diàleg sobre el model de masculinitat hegemònica, i proporcionar eines i recursos per avançar en a construcció de nous models. El taller es farà de 5.30 a 7.30 de la tarda a la sala d’actes de Can Pasqual.