Tanca
Medi Ambient 16 de febrer de 2022

Finalitza l’arranjament dels camins forestals del Coll de les Bruixes i la Casanova

Aquests treballs formen part del Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i tenen per objectiu garantir la seguretat en la circulació dels vehicles d’emergències. El proper mes és previst realitzar noves actuacions en cinc camins més del terme municipal, el camí de la Vinya Vella, el dels Blaus, el camí d’accés a l’ermita del Puig, el de Can Rubió i el camí veïnal a Collbató

L’Ajuntament d’Esparreguera ha finalitzat els treballs d’arranjament i millora dels camins forestals situats a la zona de Can Tovella i el Coll de les Bruixes, al marge esquerre del riu Llobregat, i el camí de la Casanova. Aquesta intervenció s’ha fet en el marc del Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals (PPI) 2021 per tal de garantir la seguretat en la circulació dels vehicles d’extinció en cas d’emergència. L’actuació, que s’ha realitzat aquest hivern, s’ha dut a terme en un total de 7 quilòmetres de camins i l’ha realitzat l’empresa Obres i Excavacions Garcia Reyes SL per un import de 12.535 euros. Així mateix, el proper mes de març és previst que comencin nous treballs per arranjar cinc camins forestals, situats majoritàriament a la zona nord del municipi, que també formen part de la xarxa de camins de prevenció d’incendis. Paral·lelament, en les properes inversions amb romanents municipals és previst incloure l’obertura de les franges perimetrals dels barris de Can Rial i Can Vinyals.

La intervenció inclosa en el PPI del 2021 ha comptat amb quatre actuacions: l’arranjament en terrenys durs i el manteniment de la secció de servei del segon tram del camí de Can Tovella al Coll de les Bruixes, que comprèn 730 metres; el repàs de manteniment de la plataforma i de la secció de servei del primer i tercer tram del camí de Can Tovella al Coll de les Bruixes, que comprèn 3,63 quilòmetres; el repàs de manteniment de la plataforma i de la secció de servei del camí del Coll de les Bruixes al Puig de l'Hospici, que comprèn 1,91 quilòmetres. I, finalment, el repàs de manteniment de la plataforma i de la secció de servei del camí de la Casanova fins a la masia, que comprèn 750 metres. Aquestes tasques de manteniment han consistit en estendre i compactar grava als llocs on hi havia sots, anivellar i compactar la plataforma dels camins i netejar la vegetació que envaïa la franja de seguretat.

El regidor de Medi Ambient, Emmanuel Ortí, ha explicat que “aquestes actuacions permetran facilitar l’accés amb seguretat a aquestes zones amb l’objectiu de facilitar l’actuació dels cossos d’emergències en la campanya d’extinció d’incendis”. D’altra banda, el mes de març és previst iniciar nous treballs de manteniment en camins forestals de la xarxa de prevenció d’incendis, que han esta adjudicats a Àuria Grup per un import de 10.841 euros. Concretament s’actuarà al camí de la Vinya Vella, el camí dels Blaus, el camí d’accés a l’ermita del Puig, el camí de Can Rubió als Vinyals i el camí veïnal a Collbató, en el tram comprès dins el terme municipal d’Esparreguera. A més, s’està treballant en la licitació de les actuacions incloses en el Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals del 2022, que se centraran en els camins que van des del balneari de La Puda fins a Monistrol de Montserrat (camí de la Sal), el camí de la Vinya Vella a Collbató, el de Can Roca al Coll de Can Rubió i el camí de les Bramones.

Paral·lelament, el regidor de Medi Ambient ha anunciat que “està previst destinar una partida econòmica de les properes inversions amb romanents de tresoreria a obrir les franges perimetrals de Can Rial i Can Vinyals”, una mesura per aturar el foc en cas d’incendi i evitar que aquest s’apropi a les zones habitades. Aquesta modificació de crèdit es farà a la primavera i inclourà també altres inversions, com el camp de futbol municipal o actuacions de millora de la via pública contemplades en el pla Director d’Asfaltat. Emmanuel Ortí ha apuntat que “a finals del 2019 ja vam obrir la franja perimetral de Mas d’en Gall i amb aquestes dues actuacions que volem dur a terme quedarien totes les franges de barris perifèrics obertes”.

Comparteix aquest contingut