Tanca
Medi Ambient 12 de maig de 2022

L’Ajuntament finalitza l’arranjament de cinc camins forestals del nord del terme municipal

Es tracta del camí de la Vinya Vella, el dels Blaus, el camí d’accés a l’església del Puig, el de Can Rubió i el camí veïnal a Collbató. Aquests treballs formen part del Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i tenen per objectiu garantir la seguretat en la circulació dels vehicles d’extinció d’incendis en cas d’emergències

L’Ajuntament d’Esparreguera va finalitzar la setmana passada els treballs d’arranjament i millora de cinc camins forestals situats a la zona nord del terme municipal, el camí de la Vinya Vella, el camí dels Blaus, el camí d’accés a l’església del Puig, el camí de Can Rubió als Vinyals i el camí veïnal a Collbató, en el tram comprès dins el terme d’Esparreguera. Aquesta intervenció s’ha fet en el marc del Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals (PPI) per tal de garantir la seguretat en la circulació dels vehicles d’extinció en cas d’emergència. L’actuació s’ha dut a terme en un total de 6,5 quilòmetres de camins i l’ha realitzat Taller Àuria SCCL per un import de 10.841 euros. Aquests treballs se sumen als que ja es van dur a terme a l’hivern a la zona de Can Tovella i el Coll de les Bruixes, al marge esquerre del riu Llobregat, i el camí de la Casanova, tots ells camins que també formen part de la xarxa de camins de prevenció d’incendis.

La intervenció inclosa en el PPI ha comptat amb cinc actuacions: el repàs de manteniment de la plataforma i de la secció de servei del camí dels Blaus, que comprèn 3 quilòmetres; el del camí d'Esparreguera a la Vinya Vella, que engloba 0,7 quilòmetres; el del camí d'Esparreguera a Collbató, que té un total 0,5 quilòmetres; el del camí de Can Rubió als Vinyals, que disposa d’1,38 quilòmetres i el repàs de manteniment de la plataforma i de la secció de servei del camí de l'església del Puig, que comprèn un quilòmetre. Els treballs han implicat la tallada, poda i estassada de la vegetació, assegurar una amplada de 4 metres o, en casos en que no sigui possible, l’amplada suficient perquè pugui passar un camió de bombers; l’uniformització del ferm, aplanant-lo i endurint-lo; i la realització de les sortides i recollides d’aigua adequades per garantir la màxima estabilitat dels camins i prevenir la formació de xaragalls i esquerdes.

El regidor de Medi Ambient, Emmanuel Ortí, ha explicat que “el Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals conté una planificació, treballada conjuntament amb la Diputació de Barcelona, que estableix quins camins del terme municipal formen part de la xarxa de pistes forestals que poden requerir els vehicles d’extinció en cas d’incendis”. “El document també fixa el manteniment que cal realitzar en aquests camins per a facilitar l’accés amb seguretat a aquestes zones als cossos d’emergències, un manteniment que es fa amb terminis de rotació de quatre anys”, ha apuntat el regidor. Actualment, s’està treballant en la licitació de les actuacions incloses en el Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals del 2022, que se centraran en els camins que van des del balneari de La Puda fins a Monistrol de Montserrat (camí de la Sal), el camí de la Vinya Vella a Collbató, el de Can Roca al Coll de Can Rubió i el camí de les Bramones.

Comparteix aquest contingut