Tanca
Societat 25 de juny de 2020

L’Ajuntament d’Esparreguera dona 14.962 euros a la Creu Roja i a Robin Hat

Aquesta quantitat prové de la donació que han fet la majoria dels grups municipals del consistori de part de les seves assignacions econòmiques i s’ha repartit al 50% entre les dues entitats, com a reconeixement a la seva tasca solidària durant l’emergència sanitària

L’Ajuntament d’Esparreguera ha fet una donació econòmica d’un total de 14.962,5 euros a dues iniciatives sense ànim de lucre que han tingut un paper molt rellevant durant el confinament per la situació d’emergència sanitària per la Covid-19. Es tracta de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, amb la qual el consistori va signar un conveni per crear una xarxa de persones voluntàries per ajudar als col·lectius de risc durant la pandèmia; i l’empresa rubinenca Robin Hat, que ha subministrat gratuïtament tela i gomes per a la fabricació de les mascaretes artesanals que han fet un col·lectiu d’esparreguerins i esparreguerines. La subvenció prové de la donació que han fet els grups municipals del PSC, ERC, Esparreguera en Comú, Esparreguera 2031 i Junts per Esparreguera de part de les seves assignacions econòmiques.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha subratllat que “amb aquesta donació el consistori vol fer un reconeixement a les entitats i iniciatives que han col·laborat de forma altruista i solidària per ajudar a la població durant els mesos de confinament”. La quantitat total de les donacions dels grups, s’ha dividit a parts iguals entre La Creu Roja i Robin Hat, de manera que cadascuna ha rebut 7.481 euros. En el cas de l’empresa amb seu social a Rubí, ha estat col·laborant amb la xarxa que es va crear al municipi per a fabricar mascaretes amb l’objectiu de proveir d’aquest material protector a la residència de Can Comelles, altres serveis municipals i a la ciutadania mentre durava l’emergència sanitària pel coronavirus. Segons el darrer recompte, aquest col·lectiu format per una cinquantena de voluntaris i voluntàries d’Esparreguera ha fet 9.267 mascaretes. Eduard Rivas ha destacat “la gran inversió que ha fet aquesta empresa, que fabricava casquets de quiròfan, però amb la pandèmia es va reconvertir i ha donat solidàriament material tèxtil per a fer mascaretes no només a Esparreguera, si no a 140 municipis de Catalunya”.

La donació també ha estat un agraïment a la tasca realitzada per la Creu Roja del Baix Llobregat, amb la qual l’Ajuntament va signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’unificar esforços per a donar suport als col·lectius més vulnerables durant la situació extraordinària derivada de la Covid-19. A través d’aquest conveni es va crear una xarxa de persones voluntàries que han prestat assistència a 18 veïns de la vila amb diferents situacions de vulnerabilitat, gestionant l’entrega a domicili de productes d’alimentació, medicaments i higiene. Aquesta xarxa ha servit per donar resposta a les demandes detectades dins del municipi a les quals no es podia arribar des dels serveis socials municipals i hi han estat col·laborant activament 2 equips de voluntaris, composats per 4 persones en total, però la borsa comptava amb una vintena de persones voluntàries inscrites.

Comparteix aquest contingut