Tanca
Societat 28 de març de 2022

L’Ajuntament fixa les 4 de la matinada com a horari màxim d’obertura de LTN Club

En els primers tres mesos d’activitat des de la seva reobertura, la Policia Local va atendre un total de 31 incidents de seguretat al voltant de la discoteca i els Mossos d’Esquadra van registrar fins a 26 denúncies penals per part de clients de l’establiment. Atenent al requeriment dels informes policials, l’Ajuntament ha retallat en dues hores l’horari habitual d’obertura

L’Ajuntament d’Esparreguera ha fixat l’horari màxim d’obertura de la discoteca LTN Club en les 4 de la matinada de manera ordinària, dues hores abans de l’horari màxim permès, atenent les recomanacions de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Els cossos de seguretat consideren que una reducció de l’activitat de la discoteca en la franja horària de 4 a 6 de la matinada pot contribuir a disminuir substancialment els incidents i els fets penals a l’entorn de l’establiment, on en els primers tres mesos d’activitat des de la seva reobertura es van registrar 26 denúncies penals i 31 incidents de seguretat. Tot i la reducció horària, el mateix decret que fixa l’horari habitual de tancament en les 4 de la matinada, determina que la discoteca podrà obrir fins les 4.45 durant l’estiu i en dates festives i fins les 5.30 de la matinada en la nit de cap d’any. Aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament limita l’horari d’obertura de LTN Club, ja que al febrer de 2020 va decretar igualment un avançament de l’hora de tancament a causa de l’elevat nombre d’incidents registrats en aquest establiment d’oci nocturn.

Entre els mesos d’octubre i desembre de 2021 el Cos de Mossos d’Esquadra va registrar un total de 26 denúncies penals per part de clients de la discoteca LTN Club: 5 per baralles amb lesions a l’exterior de l’establiment, 20 per furts i una per robatori amb violència. Més de la meitat dels fets van tenir lloc més enllà de les 4 de la matinada. Entre els fets denunciats hi figuren dos episodis de presumptes agressions a clients de l’establiment per part del personal controlador d’accés. D’altra banda, en el mateix període, la Policia Local d’Esparreguera va atendre un total de 31 incidents de seguretat al voltant de la discoteca, la majoria delictes contra la seguretat del trànsit, tot i que també reporten al menys una baralla i fins a 4 presumptes agressions per part dels porters de la discoteca. D’acord amb aquestes dades, els informes policials proposen la limitació horària per a l’obertura de l’establiment com a mesura per a reduir la conflictivitat derivada de la seva activitat.

Atenent a les recomanacions policials, l’Ajuntament va decretar el passat 11 de març la limitació de l’horari màxim d’obertura de LTN Club. El mateix decret resol desestimar les al·legacions del propi establiment i referma la validesa dels informes policials, que es recolzen en l’Ordre INT/385/2011, que regula els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i les activitats recreatives i que permet limitar els mateixos quan ho aconsellen raons de seguretat. Aquesta és la segona vegada quer l’Ajuntament retalla l’horari màxim d’obertura d’aquest establiment després que al febrer de 2020 ja ho fes degut als nombrosos incidents registrats, inclosa una presumpta agressió homòfoba per part d’un dels controladors de la discoteca. Tot i la reducció horària, el mateix decret que fixa l’horari habitual de tancament en les 4 de la matinada determina que la discoteca podrà obrir fins les 4.45 durant l’estiu i en dates festives i fins les 5.30 de la matinada en la nit de cap d’any. Així, de dijous a dilluns de Setmana Santa, de dijous a dimarts de Carnestoltes, del 21 de desembre al 6 de gener, de l’1 de juny al 15 de setembre i amb motiu de les festes locals i amb ocasió d’esdeveniments de caràcter firal, la discoteca podria obrir fins les 4.45 de la matinada.