Tanca
Seguretat Ciutadana Societat 11 de febrer de 2020

L’Ajuntament farà avançar l’horari de tancament de la discoteca LTN Club

La mesura s’ha aplicat per l’elevat nombre d’incidents registrats en aquest establiment d’oci nocturn. L’últim, el passat dissabte, quan dos joves van denunciar una presumpta agressió homòfoba per part d’un dels controladors de la discoteca. En les darrers cinc mesos s’han denunciat 39 fets -17 fets penals i 12 infraccions administratives- a l’entorn de la discoteca

L’Ajuntament d’Esparreguera ha decretat amb caràcter immediat l’avançament en dues hores de l’horari de finalització de l’activitat de la discoteca LTN Club (La Tina) “fins al moment en què concorrin les circumstàncies adequades que garanteixin la seguretat ciutadana i el benestar del veïnatge”. Així es desprèn d’un decret signat per l’alcalde avui mateix, que estableix que, partir d’ara, l’horari de tancament passa de les 6 a les 4 de la matinada. El consistori ha pres aquesta decisió davant l’alt número d’incidents de seguretat ciutadana, trànsit i denúncies penals registrades a l’interior i als voltants de la discoteca, ubicada al polígon Sud Magarola del terme municipal, durant els últims mesos. El darrer d’ells es va produir el dissabte i es tracta, presumptament, d’una agressió homòfoba per part d’un dels controladors de seguretat de l’empresa d’oci nocturn.

Segons es desprèn dels informes emesos per la Policia Local d’Esparreguera i el Cos de Mossos d’Esquadra, durant els primers 10 mesos de 2019 s’han registrat 36 fets delictius derivats directament de l’activitat de la discoteca LTN Club, en tres dels quals s’hi han vist implicats els propis controladors d’accés. A més, s’han denunciat davant dels òrgans judicials 20 fets penals més relacionats indirectament amb l’activitat i diverses infraccions administratives contra la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana. Els mateixos informes constaten un total 36 intervencions policials de Mossos d’Esquadra i 26 trucades al 112 i 43 de la Policia Local, en alguns casos conjuntes, per incidents derivats de l’activitat de la discoteca. Dels mateixos informes es desprèn que la majoria dels fets s’han produït en la franja horària compresa entre les 4 i les 6 de la matinada.

Entre els incidents registrats hi ha agressions, robatoris, venda d’estupefaents i, d’especial gravetat, agressions on els autors dels fets són els controladors d’accessos. Aquest és el cas denunciat per dos joves, que declaren que dissabte 8 de febrer van ser víctimes d’una agressió homòfoba per part d’un dels vigilants de seguretat quan s’estaven petonejant dins els lavabos de l’esmentada discoteca. Els denunciants asseguren que van ser colpejats i insultats. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha manifestat el seu “rebuig frontal cap a l’agressió” i ha subratllat que des del consistori es vetlla pel “respecte i la defensa de la llibertat sexual, la igualtat i l’estima entre persones”. Rivas ha explicat que ha parlar telefònicament amb les persones denunciants per posar-se a la seva disposició i que “en els propers dies mantindrem una trobada per acompanyar-los i donar-los el suport necessari”.

L’avançament fins a les 4 de la matinada de l’horari màxim d’obertura a la discoteca LTN Club les nits de divendres, dissabtes i vigílies des festiu serà, com a mínim d’un any, moment en el qual s’avaluarà la concurrència de les circumstàncies que garanteixin la seguretat ciutadana i el benestar del veïnatge. Aquestes circumstàncies només podran concórrer si es produeix una reducció de, com a mínim, el 50% de les intervencions policials, els fets denunciats i les queixes industrials, atenen a les dades actuals fins a les 4 de la matinada. Si no s’assoleixen aquests objectius la mesura serà prorrogable de manera indefinida. Segons informe de la policia local, des de l’octubre de 2019 fins al gener de 2020 s’han denunciat 39 fets, dels quals 17 fets penals i 12 infraccions administratives a l’entorn de la discoteca.

Després dels incidents acumulats fins la tardor de 2019, diferents informes coincidien en la necessitat d’avançar l’horari de tancament de la discoteca per reduir la conflictivitat existent a partir de les 4 de la matinada. Al novembre de 2019 l’Ajuntament li va traslladar una proposta de resolució al representant legal de la LTN Club en aquest sentit i, ara, un cop presentades i desestimades les al·legacions, el consistori ha refermat la reducció de l’horari del local perquè “les mesures adoptades per la part interessada no són suficients ni han resultat eficients ni adequades per a minimitzar els incidents i intervencions derivades de l’exercici de l’activitat i no milloren les condicions de seguretat desitjables”.