Tanca
Esports 23 de maig de 2022

L’Ajuntament i el Club Esportiu Tennis Taula homenatgen al palista Jordi Morales

El campió mundial i triple medallista paralímpic va rebre el reconeixement a la seva exitosa trajectòria esportiva a les instal·lacions del club, on s’ha instal·lat una placa d’homenatge. Durant la seva intervenció, Morales va explicar la seva experiència en la darrera cita olímpica, marcada per les restriccions a causa de la pandèmia sanitària

El palista esparreguerí Jordi Morales va rebre dissabte al matí l’homenatge de l’Ajuntament d’Esparreguera i el Club Esportiu Tennis Taula a la seva exitosa trajectòria esportiva: sis cops esportista paralímpic, campió del món, bronze individual als Jocs Paralímpics d’Atenes 2004, plata per equips a Londres 2012 i bronze per equips als Jocs Paralímpics de Tòquio. Durant l’acte, que es va realitzar a les instal·lacions del club i va comptar amb una quarantena d’assistents, es va exhibir la placa vinilada que s’ha instal·lat a la façana del club en homenatge a Jordi Morales. L’esdeveniment va comptar amb la presència de l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el tercer tinent d’alcalde, Emmanuel Ortí, la regidora d’Esports, Glòria Gonzàlez, la presidenta del Club Esportiu Tennis Taula Esparreguera, Rosa Maria Casanova, i el representant de la Federació Catalana de Tennis Taula, Joan Masip.

En l’homenatge el triple medallista paralímpic, Jordi Morales, va agrair a “l’Ajuntament i al club el reconeixement” i va subratllar que “el gran valor dels èxits esportius és quan es comparteixen amb amics i amb persones que estimes”. Durant la seva intervenció Morales, qui va debutar en uns jocs paralímpics amb 14 anys, va explicar la seva experiència en la darrera cita olímpica, marcada per les restriccions a causa de la pandèmia sanitària. “Vam anar als jocs havent estat un any i mig sense competir i amb uns protocols molt estrictes de confinament i mesures de protecció”, va explicar Morales, qui va assegurar que “va ser tot molt fred, sense públic, sense visites, de l’hotel a les instal·lacions esportives, però el moment més fred va ser el de pujar al podi sols”. En referència als seus triomfs, el palista esparreguerí va assegurar que “el valor de les medalles no és només material, hi ha un punt de vist personal, segons l’esforç que has fet i les situacions que has hagut de viure, un bronze pot tenir molt valor”.

Durant la seva intervenció l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va assegurar que “amb aquest acte volem posar en valor un esport, un club i també en Jordi Morales, un esportista que, pel seu palmarès, és la màxima expressió del Club Esportiu Tennis Taula Esparreguera”.  Eduard Rivas va destacar que “més enllà de tots els seus èxits, el gran valor del Jordi és la seva persona, com veu l’esport des de la vessant dels valors, el seu esperit olímpic en un sentit filosòfic, de la tenacitat, el treball del dia a dia, la superació per aconseguir objectius i com tot això ho sap transmetre als més petits”. En l’acte també hi va participar el tercer tinent d’alcalde, Emmanuel Ortí, qui va donar l’enhorabona a Jordi Morales pel seu extens palmarès i pels seus darrers èxits esportius i va assegurar que “la sort és que no s’acaba aquí, tenim Jordi per estona i et desitgem molts més èxits, perquè els teus èxits són també del club i d’Esparreguera i estem molt agraïts que portis el nom del nostre poble arreu del món”.  

Finalment, la presidenta del Club Esportiu Tennis Taula Esparreguera, Rosa Maria Casanova, va afirmar que “seguirem treballant i lluitant perquè el nostre projecte tiri endavant amb un doble objectiu, per una banda, apropar el tennis taula a tota la ciutadania i, per l’altra, seguir apostant per la tecnificació, en la qual hi participen molts jugadors del club i també d’altres del territori català”. Durant la seva intervenció Casanova també va demanar a l’Ajuntament i a la Federació Catalana de Tennis Taula que continuïn donant suport al club, perquè “l’esport viu una situació complicada i aquest ajut, juntament amb l’esforç, és la única manera de garantir que jugadors com el Jordi i d’altres es puguin desenvolupar i créixer esportivament”.