Tanca
Urbanisme 3 de febrer de 2022

L’Ajuntament renovarà diverses estructures de joc de parcs, places i escoles de la vila

El consistori destinarà un total de 230.000 euros, procedents de romanents de tresoreria, a reparar i substituir elements lúdics dels cinc centres públics d’educació infantil i primària, les dues escoles bressol municipals i diferents espais del municipi. L’actuació també inclou la remodelació de tota l’àrea de jocs de la plaça de Catalunya

L’Ajuntament d’Esparreguera millorarà aquest trimestre les diferents àrees de jocs infantils existents a la vila amb la instal·lació de noves estructures i la reparació d’elements lúdics que actualment es troben en un estat deficient. El consistori ha adjudicat ja el contracte que inclou tres actuacions diferents i que forma part de les inversions amb romanents de tresoreria aprovades al novembre de 2020. En primer lloc, hi ha la reparació de diverses estructures de joc i el subministrament i col·locació de paviments de sauló i granet, que ha estat adjudicada a l’empresa Urbe SBD SL per un import de 45.086 euros iva inclòs, i que beneficiarà diferents espais públics tant del nucli com dels barris. En segon lloc, es troba la renovació d’una de les estructures de joc de cada centre escolar públic d’infantil i primària i la incorporació d’elements de joc per a les escoles bressol municipals, adjudicada a Crous Expert SL per 148.899 euros. I, finalment, la renovació integral de les estructures de jocs infantils de la plaça de Catalunya del barri de la Plana, que realitzarà la companyia Happy Ludic SL per un import de 35.896 euros. Les dues primeres actuacions començaran properament, mentre que la darrera s’iniciarà en els pròxims mesos.

L’import total de les actuacions contemplades en aquest contracte mixt de subministrament i servei d’instal·lació i reparació de jocs infantils ascendeix a 229.881 euros. La primera actuació suposarà la millora de les estructures de joc que han esgotat la vida útil, estan fora de normativa o presenten deficiències que poden suposar perill per als infants que les utilitzin i es traduirà en accions a diferents espais com el parc de la Vila, la plaça de la Serralada, la plaça de la Unió, la plaça d’Antoni Gaudí de Can Rial i les àrees de jocs de Mas d’en Gall i Can Sedó, entre d’altres. Així mateix també s’instal·laran elements de joc complementaris al parc de l’Hort de Cal Vives i es millorarà el paviment esmorteïdor i l’espai de joc infantil del Barri Font. Les reparacions previstes a la plaça del Centre, la plaça dels Germans Subirana i el carrer d’Àngel Guimerà ja s’han dut a terme i la resta es començaran a realitzar en les properes setmanes.

Paral·lelament, també és previst que comencin en breu les actuacions de millora de les àrees de joc dels patis de les escoles d’Esparreguera. Per a realitzar les actuacions l’Ajuntament ha mantingut reunions amb les direccions de tots els centres per a acordar quina de les estructures existents se substituirà i les característiques que ha de tenir la nova, per tal d’adaptar-les als usos pedagògics i a l’entorn del pati de cada centre. Aquest reemplaçament, que es realitzarà a les escoles Montserrat, Taquígraf Garriga, Roques Blaves, Pau Vila i Mare de Déu de la Muntanya, també inclourà la nova fonamentació de les estructures i l’arranjament del paviment i/o del terra comprès en el perímetre de seguretat de les mateixes. D’altra banda, a les escoles bressol municipals Cucuruga i Coloraines l’actuació preveu incorporar nous elements de joc, que se sumaran als ja existents.

Finalment, la darrera actuació prevista en el contracte és la renovació integral de l’àrea de jocs de la plaça de Catalunya del barri de la Plana. Els treballs en aquest espai consistiran en la retirada dels antics elements lúdics i la tanca de fusta de protecció, la instal·lació de noves estructures i elements de joc, el subministrament de granet per al terra esmorteïdor, la instal·lació de la nova tanca de fusta tornejada, la demolició de la font existent i la instal·lació d'una nova, així com la renovació de cinc papereres i de sis bancs de la plaça al voltant de la zona de jocs.