Tanca
Urbanisme 13 de maig de 2022

La plaça de Catalunya del barri de La Plana disposa de nous jocs infantils

S’han renovat íntegrament tots els elements de joc, que s’han canviat per estructures d’acer inoxidable, fusta i polietilè, i també s’ha canviat la tanca de fusta de protecció, la font, els bancs i les papereres del voltant. L’actuació ha tingut un cost de 35.896 euros i ha anat a càrrec de l’empresa Happy Ludic SL

L’Ajuntament d’Esparreguera ha finalitzat la remodelació de l’àrea de jocs infantils de la plaça de Catalunya del barri de La Plana. L’actuació ha consistit en la renovació íntegra de les estructures de joc infantils, la tanca de protecció i el terra esmorteïdor així com la instal·lació d’una nova font, cinc papereres i sis bancs ubicats a la plaça, al voltant de la zona de jocs. Els treballs els ha realitzat la companyia Happy Ludic SL per un import de 35.896 euros iva inclòs amb l’objectiu d’actualitzar les estructures de joc que ja havien esgotat la seva vida útil. Aquesta actuació forma part de les inversions amb romanents de tresoreria aprovades al novembre de 2020, que inclouen també la renovació d’una de les estructures de joc de cada centre escolar públic d’infantil i primària i la incorporació d’elements de joc per a les escoles bressol municipals i la reparació de diverses estructures de joc de diferents espais públics tant del nucli com dels barris.

Les noves estructures de joc instal·lades combinen l’acer inoxidable, la fusta i el polietilè de diferents colors i estan pensades per a fomentar en els nens i nenes la participació, tant col·lectiva com individual. Concretament s’han col·locat tres estructures per a infants de 3 a 12 anys: una zona multijoc d’escalada i aventura en una estructura encorbada en forma de barril, que disposa de dues zones amb xarxes de cordes, un tobogan de barres, escales i una zona d’obstacles; un gronxador amb seient niu que permet l'ús per a infants amb mobilitat reduïda i un balancí per a dues persones. Així mateix també s’han afegit dues figures amb molles per a que hi puguin jugar nens i nenes a partir d’un any i s’ha instal·lat un nou terra esmorteïdor de sorra de granet rosa.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat que “amb aquesta renovació dotem la plaça de Catalunya del barri de La Plana de nous jocs moderns i innovadors i seguim amb la lògica de dotar de diferents temàtiques els parcs infantils d’Esparreguera per diversificar les zones lúdiques del municipi”. L’actuació també ha inclòs la renovació de la tanca de fusta tornejada amb entrades al recinte de joc amb pas de tipus burlador, la demolició de la font existent i la instal·lació d’una nova de tipus romàntic amb un broc i peanya de formigó, la renovació de cinc papereres i de sis bancs de la plaça al voltant de la zona de jocs. Els elements lúdics que hi havia anteriorment s’han retirat. Els que estaven en bones condicions s’han col·locat en altres parcs de la vila, com el que hi ha al barri de Can Sedó, mentre que els que estaven trencats o en mal estat s’han gestionat com a residus.

Paral·lelament l’Ajuntament està finalitzant la renovació d’una de les estructures de joc dels patis de les escoles Montserrat, Taquígraf Garriga, Roques Blaves, Pau Vila i Mare de Déu de la Muntanya i la incorporació d’elements de joc per a les escoles bressol municipals, Cucuruga i Coloraines, una actuació adjudicada a Crous Expert SL per 148.899 euros. El contracte referent a les àrees lúdiques, també ha inclòs una partida de 45.086 euros iva inclòs, per a la reparació de diverses estructures de joc i la instal·lació d’elements de joc complementaris a diferents parcs i àrees de joc del municipi, que ha realitzat l’empresa Urbe SBD SL.