Tanca
Educació 19 de juliol de 2021

L’Escola d’Arts Plàstiques obre avui el període de matriculació als tallers artístics

La matrícula està oberta fins al 23 de juliol i es pot fer de manera telemàtica o bé presencialment demanant cita prèvia a la UAT. L’oferta per al curs 2021-2022 inclou Expressió plàstica i Ceràmica i plàstica per a infants, Expressió Artística i Còmic i manga per a joves i Restauració de mobles, Dibuix i Pintura, Joieria, Ceràmica i terrissa i Vitralls i fusing per a adults

Des d’avui i fins divendres 23 de juliol està obert el termini per a matricular-se als tallers artístics i culturals que s’imparteixen a l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Esparreguera. L’oferta formativa per al curs 2021-2022 inclou cinc propostes per a l’alumnat adult, Restauració de mobles, Dibuix i Pintura, Joieria, Ceràmica i terrissa i Vitralls i fusing; dues per als joves, Expressió Artística i Còmic i manga; i dues per a infants menors de 12 anys, Expressió plàstica i Ceràmica i plàstica. La matrícula es pot tramitar presencialment, demanant cita prèvia a la Unitat d’Atenció Transversal (UAT), o bé telemàticament, a través de la seu electrònica municipal. Per al proper curs els aforaments es mantenen limitats a causa de la situació sanitària i, per aquest motiu, es recomana que les persones interessades en inscriure’s als tallers, es posin prèviament en contacte amb la Regidoria d’Educació, trucant al 93 777 69 61, per a confirmar la disponibilitat de places.

L’Escola Municipal d’Arts Plàstiques iniciarà les classes el 13 de setembre mantenint l’oferta formativa que ja va presentar per al present curs. Per a l’alumnat adult, el centre ofereix el taller de Restauració de mobles, en el que també es treballa la pintura decorativa, reixeta, encordat de seients i tapisseria, que es farà els dilluns i dimarts de 10.30 del matí a 1 del migdia i el dimecres de 5.30 a 8 del vespre. l’oferta també inclou el taller de Dibuix i pintura, que té oferta de matí, els dimarts i dimecres de 9.30 a 12 del migdia, i de tarda, els dilluns i dimecres de 6.45 a 9.15 del vespre; el de Joieria, que s’imparteix només en horari de tarda, els dilluns i dimarts de 6 a 8.30 del vespre; el de Ceràmica i terrissa per a adults, que es fa els dijous de 6.15 a 8.45 del vespre; i el de Vitralls i fusing, del qual cal consultar els horaris directament amb la Regidoria d’Educació. L’oferta per a joves, de més de 12 anys, inclou dues propostes formatives que s’imparteixen un dia a la setmana durant dues hores: Expressió Artística, que es fa els dijous, de 4 a 6 de la tarda i Còmic i manga, que es cursa els divendres, de 5.30 a 7.30 del vespre. I en referència als tallers per a infants, s’impartirà Expressió plàstica, els dimecres, i Ceràmica i plàstica, els dilluns. Ambdós tallers es portaran a terme de 5.15 a 6.45 de la tarda. A més, també es faran cursos monogràfics, de 12 hores de durada, que s’aniran anunciant durant el curs i tindran temàtiques variades, com ara tapisseria, vitralls, joieria, cistelleria, còmic, il·lustració, tècniques artesanals...

Les matrícules es poden formalitzar fins aquest divendres, 23 de juliol. Per a fer-la telemàticament, cal accedir a l’apartat catàleg de tràmits de la web municipal, descarregar el document de sol·licitud i adjuntar a la instància telemàtica la instància específica i la documentació requerida. Tot i que aquesta és la via preferent, el tràmit també es pot fer presencialment a la Unitat d’Atenció Transversal, situada al carrer de l’Hospital número 9, demanant cita prèvia a través de la pàgina web citaprevia.esparreguera.cat. En el cas dels alumnes que ja cursaven estudis aquest curs a l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques, se’ls ha enviat per correu electrònic un full de confirmació, que han de retornar degudament omplert per tal de confirmar o renunciar a la seva plaça de cara al curs vinent.

Des de la Regidoria d’Educació, recomanen a les persones interessades en matricular-se als tallers artístics i culturals que, abans de fer el tràmit, contactin amb el servei trucant al 93 777 69 61 per a confirmar si hi ha plaça per aquell taller que desitgen, ja que els aforaments estan limitats i, amb els alumnes que han confirmat la renovació de la seva plaça, alguns grups ja estan plens. Així mateix, també s’ofereix la possibilitat de fer una visita al centre de la mà del professorat per a veure les instal·lacions o obtenir més informació dels tallers. Les persones interessades s’han de posar també en contacte amb la Regidoria d’Educació per a concertar la data de la visita.