Tanca
Educació 7 de gener de 2022

L’Escola d’Arts Plàstiques estrena noves propostes formatives aquest gener

Ceràmica en família, Creació en format digital i Bodypainting i disseny de tatuatges per a joves són els nous tallers artístics que es poden cursar a partir d’aquest mes al centre municipal. La matrícula està oberta durant tot l’any i es por tramitar electrònicament o a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana

L’Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Esparreguera estrena aquest mes de gener tres noves propostes de tallers artístics i culturals adreçats a joves i infants. Es tracta de Ceràmica en família, que es podrà cursar els dijous de 4.45 a 6.15 de la tarda; Bodypainting i disseny de tatuatges per a joves, que es farà els dimarts de 4 a 5.30h i Creació en format digital per a joves, els divendres de 5.30 a 7.30h. Aquestes tres propostes se sumen als tallers que ja es van inaugurar al setembre: Taller multidisciplinari i Història de l’art pràctica, adreçats a persones adultes, i Ceràmica per a joves. La matrícula per a inscriure’s als cursos està oberta durant tot l’any, en funció de la disponibilitat de places existent en cada proposta, i es pot realitzar presencialment, demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), o bé telemàticament, a través de la seu electrònica municipal. Les quotes mensuals dels tallers van dels 32 als 47 euros mensuals en funció de les hores lectives.

Amb aquestes noves propostes l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques amplia i modernitza la seva oferta per acostar-se a un perfil d’alumnat més ampli i amb interessos més diversos. Dos dels nous tallers estan adreçats a joves, el de Bodypainting i disseny de tatuatges, que treballarà aquest art que consisteix en pintar el cos amb l’objectiu d’explicar una història o expressar un motiu o sentiment i posarà èmfasi en el disseny aplicat a les decoracions corporals; i el de Creació en format digital, en el qual es treballaran diferents tècniques de disseny a través de diferents programes i aplicacions. I també comença aquest mes un nou taller de Ceràmica en família, per a poder gaudir juntament de l’art de fabricar objectes amb terrissa. A més, al setembre ja van començar a introduir-se algunes novetats, com són el Taller multidisciplinari, que es fa dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 a 1 del migdia, dimarts de 3.30 a 6 de la tarda i dimecres de 5.30 a 8 del vespre; el d’Història de l’art pràctica, que es cursa dimarts de 3.30 a 6 de la tarda; i Ceràmica per a joves, que es fa dilluns de 4.45 a 6.45.

L’oferta formativa del centre es completa amb altres propostes. Per a l’alumnat adult, s’ofereix el taller de Restauració de mobles, en el que també es treballa la pintura decorativa, reixeta, encordat de seients i tapisseria, que es fa els dilluns i dimarts de 10.30 del matí a 1 del migdia i el dimecres de 5 a 8.30 del vespre. L’oferta també inclou el taller de Dibuix i pintura, que té oferta de matí, els dilluns, dimarts i dimecres de 9.30 a 12 del migdia, i de tarda, els dilluns i dimecres de 6.45 a 9.15 del vespre; el de Joieria, que s’imparteix només en horari de tarda, els dilluns i dimarts de 6 a 8.30 del vespre; el de Ceràmica i terrissa per a adults, que es fa els dimecres de 5.30 a 8 del vespre i els dijous de 6.15 a 8.45; i el de Vitralls i fusing, que es pot cursar dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 a 1 del migdia, dimarts de 3.30 a 6 de la tarda i dimecres de 5.30 a 8 del vespre.

L’oferta per a joves, de més de 12 anys, inclou també dues propostes formatives més que s’imparteixen un dia a la setmana durant dues hores: Expressió Artística, que es fa els dijous, de 4 a 6 de la tarda i Còmic i manga, que es cursa els divendres, de 5.30 a 7.30 del vespre. I en referència als tallers per a infants, s’imparteix Expressió plàstica, els dilluns i dimecres, i Ceràmica i plàstica, els dilluns. Ambdós tallers es porten a terme de 5.15 a 6.45 de la tarda. A més, també es fan cursos monogràfics, de 12 hores de durada, que s’aniran anunciant durant el curs i tindran temàtiques variades, com ara tapisseria, vitralls, joieria, cistelleria, còmic, fotografia, il·lustració i tècniques artesanals.

L’Escola Municipal d’Arts Plàstiques està ubicada a la Casa dels Mestres, al carrer de l’Hospital número 39, a la segona planta. Les matrícules es poden formalitzar durant tot el curs per via telemàtica, accedint a l’apartat catàleg de tràmits de la web municipal, adjuntant tota la documentació requerida o presencialment a la OAC, situada a l’edifici consistorial, demanant cita prèvia a través de la pàgina web citaprevia.esparreguera.cat. El preu de la matrícula, que s’ha d’abonar en un únic pagament en donar-se d’alta, s’ha rebaixat i homogeneïtzat en tots els cursos i és de 35 euros, així com el preu del material, que també s’ha equiparat a tota l’oferta i ara és de 21 euros. Les quotes mensuals dels tallers varien en funció de les hores lectives, des dels 47 euros els cursos de 2,5 hores setmanals, a 36 euros els de 2 hores i 32 els d’1,5 hores. I pel que fa als cursos monogràfics, els preu és de 60 euros i ja inclou els material i la matrícula.