Tanca
Educació 15 de setembre de 2021

Noves propostes aquest curs a l’Escola de Música i Dansa i a l'Escola d’Arts Plàstiques

Un total de 268 alumnes han començat enguany les classes a l’Escola Municipal de Música i Dansa, dels quals 54 faran l’especialitat de dansa. Pel que fa a l’Escola d’Arts Plàstiques s’han inscrit 61 alumnes i encara hi ha places vacants per alguns tallers

Tant l’Escola Municipal de Música i Dansa com l’Escola d’Arts Plàstiques han arrancat el nou curs escolar amb novetats en la seva oferta formativa. Els ensenyaments musicals comptaran amb un curs de llenguatge musical per a joves i un altre per a adults i també dos cursos més de dansa per a adults. També es fusionaran les especialitats al primer nivell de Sensibilització, ara anomenat “Música i moviment”. El curs ha començat amb 268 alumnes matriculats al centre, que encara té la inscripció oberta per a algunes de les noves propostes. Pel que fa a l'Escola d'Arts Plàstiques, s’han registrat 61 inscripcions als diversos tallers artístics que s’han iniciat aquesta setmana i a l’octubre s’obriran les inscripcions per a les noves propostes d’enguany, com Història de l’Art pràctica i un Taller Multidisciplinar adreçats per adults. A més, a inicis de 2022 s’obriran els tallers de Bodypainting, Creació en format digital i Ceràmica en família. D’altra banda, aquesta setmana ha començat també el període d’inscripció per als Jocs esportius escolars adreçats a nens i nenes de 1r a 6è de primària.

A l’Escola Municipal de Música i Dansa, el nivell Bàsic 3 de música ha estat el curs amb més demanda, amb un total de 30 alumnes repartits en diferents grups. En l’especialitat de dansa, la suma d’inscripcions en els diversos nivells per aquest nou curs és de 54 alumnes. Enguany, el primer curs de sensibilització, anomenat “Música i moviment”, es realitzarà amb un únic ensenyament de música i dansa i s’han inscrit 12 infants. La directora en funcions de l’escola, Olga Aurín, ha explicat que en edats petites “aquestes disciplines es treballen unides, per exemple amb les pulsacions o el ritme” i que la intenció, en un futur, és estendre aquesta metodologia en els altres cursos de sensibilització per tal que sigui a Nivell Bàsic on l’infant pugui escollir una de les dues disciplines treballades. Aquest curs també comptarà amb noves propostes adreçades a persones adultes que no han realitzat estudis previs de música. En concret, dos cursos de llenguatge musical, un adreçat a joves i un altre a adults, i també dos grups més de dansa per adults, amb nivell d’iniciació i nivell mig. Per a aquests cursos encara hi ha places disponibles.

En referència a l’Escola d’Arts Plàstiques, l’oferta formativa inclou quatre propostes per a l’alumnat adult, Restauració de mobles, Dibuix i Pintura, Joieria i Ceràmica i terrissa; dues per als joves, Expressió Artística i Còmic i Manga; i dues per a infants menors de 12 anys, Expressió plàstica i Ceràmica i plàstica. El taller amb més inscripcions és el de dibuix i pintura per adults i el de restauració de mobles, tanmateix en tots els tallers encara hi ha places disponibles. A partir del 2 d’octubre s’obriran les inscripcions pels nous tallers de Vitralls i Fusing, Història de l’Art pràctica i Taller Multidisciplinar adreçats per adults i el taller de Ceràmica per a joves. També hi ha la previsió que a inicis de 2022 s’obrin els tallers de Bodypainting, Creació en format digital i Ceràmica en família.

Les matrícules i inscripcions als tallers i cursos d’ambdues escoles es poden realitzar telemàticament, accedint a l’apartat catàleg de tràmits de la web municipal. S’ha de descarregar el document de sol·licitud i adjuntar a la instància telemàtica la instància específica i la documentació requerida. Tot i que aquesta és la via preferent, el tràmit també es pot fer presencialment a la Unitat d’Atenció Transversal, situada al carrer de l’Hospital número 9, demanant cita prèvia a través de la pàgina web citaprevia.esparreguera.cat.

Per altra banda, les activitats extraescolar esportives ofertes des del Servei d’Esports de l’Ajuntament han iniciat aquesta setmana el període d’inscripció. Les activitats s’adrecen a nens i nenes de 1er a 6è de primària i per a inscriure’s cal adreçar-se a les persones responsables de cada escola o bé al Servei d’Esports, ubicat a la piscina de Can Pasqual. En aquest primer trimestre l’esport ofert és futbol sala, en el segon trimestre l’handbol i el bàsquet i en el tercer, futbol 7. Tots els partits s’iniciaran en el moment que les autoritats sanitàries permetin les competicions, ja que de moment per normativa covid19 encara no es poden realitzar.