Tanca
Educació 1 de març de 2022

Els Tallers Artístics ofereixen dos cursos monogràfics sobre ceràmica i art japonès

Es tracta de formacions especialitzades de 6 sessions i 12 hores de durada. El primer curs es farà del 16 de març al 27 d’abril i serà sobre “Ceràmica funcional. Tècniques per a crear objectes d’ús quotidià” i el segon, del 4 de maig al 8 de juny, i tractarà sobre “L’art japonès i la ceràmica”. El preu de cada curs és de 60 euros i inclou la matrícula i el material

El servei de Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals d’Esparreguera ofereix dos cursos monogràfics vinculats amb la ceràmica. El primer és “Ceràmica funcional. Tècniques per a crear objectes d’ús quotidià”, que es farà del 16 de març al 27 d’abril i que té per objectiu introduir als participants en les diverses tècniques ceràmiques a partir de la fabricació d’objectes que es fan servir en el servei de la taula. Les inscripcions són limitades i s’han de formalitzar fins a l’11 de març. El segon curs monogràfic tindrà lloc del 4 de maig al 8 de juny, tracta sobre “L’art japonès i la ceràmica” i pretén fer un breu recorregut per algunes de les tècniques i materials emprats en l’art tradicional japonès. En aquests cas les inscripcions es poden fer fins al 30 d’abril. Els dos cursos es realitzaran els dimecres de 5.30 de la tarda a 7.30 del vespre. Per a participar-hi no calen coneixements ni experiència prèvia, només formalitzar la inscripció telemàticament, a través de la seu electrònica municipal, o demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

Aquests seran els dos primers cursos monogràfics que programa enguany el servei de Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals. El de “Ceràmica funcional. Tècniques per a crear objectes d’ús quotidià” treballarà diferents tècniques per a fabricar objectes com tasses, gerres, plats, bols i safates i també mostrarà a l’alumnat com decorar-los i fer els acabats. I el de “L’art japonès i la ceràmica” mostrarà diferents tècniques asiàtiques com hakeme (pincellada amb engalba), kintsugi (reparació de peça ceràmica amb laca Urushi), kakiotoshi (esgrafiat), mishima (incrustació amb engalba) i sumi-e (pintura sobre paper). Els dos tallers consten de sis sessions i un total de 12 hores de durada i es faran a la Casa dels Mestres, al carrer de l’Hospital número 39, a la segona planta. El preu de cada curs és de 60 euros, inclou els materials i la matrícula, que s’abonaran en un únic pagament en règim d’autoliquidació en el mateix moment de formalitzar la inscripció.

El servei de Tallers d'Activitats Artístiques i Culturals ofereix, a més, un ampli ventall de cursos per a adults, joves i infants sobre restauració, ceràmica, pintura, joieria o còmic, entre d’altres. A més, el passat mes de gener va estrenar tres noves propostes: Ceràmica en família, que es pot cursar els dijous de 4.45 a 6.15 de la tarda; Bodypainting i disseny de tatuatges per a joves, que es fa els dimarts de 4 a 5.30h i Creació en format digital per a joves, els divendres de 5.30 a 7.30h. La matrícula per a inscriure’s als cursos està oberta durant tot l’any, en funció de la disponibilitat de places existent en cada proposta, i es pot realitzar presencialment, demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, o bé telemàticament, a través de la seu electrònica municipal. Les quotes mensuals dels tallers van dels 32 als 47 euros mensuals en funció de les hores lectives.