Tanca
Educació 31 de maig de 2022

La Mostra 2022 exhibirà les obres de l’alumnat dels Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals

L’exposició, que es podrà veure del 10 al 12 de juny a la Sala d’Exposicions Municipal, exposa conjuntament treballs realitzats per tot l’alumnat -infants, joves i adults- de diferents disciplines com pintura, dibuix, ceràmica, restauració o joieria. Aquest any, com a novetat, també hi haurà La Mostra virtual, que exhibirà 70 obres creades pels estudiants

La Sala d’Exposicions Municipal acollirà La Mostra 2022, que exhibeix els treballs realitzats al llarg del curs per l’alumnat dels Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals d’Esparreguera. L’exposició mostrarà conjuntament obres de tots els estudiants del centre, tant adults com joves i infants, de diferents disciplines artístiques que s’imparteixen als tallers, com pintura, dibuix, còmic, ceràmica, restauració de mobles o joieria. La Mostra s’inaugurarà el divendres 10 de juny a les 7 de la tarda i es podrà veure fins al diumenge 12 de juny, en horari de 10 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 7 del vespre. Aquest any, com a novetat, també s’ha creat La Mostra virtual, una presentació digital que recull una setantena d’obres dels estudiants i que permet acostar aquestes creacions a un públic més ampli. Paral·lelament, aquesta setmana comença la confirmació de places dels Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals per al proper curs, que es podrà fer entre l’1 i el 20 de juny, i a partir del 21 del mateix mes s’obrirà el període de matriculació per a nous alumnes.

La directora dels Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals, Nicole Morel, ha subratllat la “importància que té La Mostra per a tot l’alumnat, perquè no és només ensenyar una obra, sinó que és el resultat d’un llarg treball, hi dediquen temps i esforç i ara veuen que hi ha una repercussió, la gent pot veure i reconèixer aquesta feina, la poden compartir”. Enguany participaran en l’exposició uns 40 alumnes del centre que aportaran diferents creacions que han anat treballant al llarg del curs. Malgrat que la majoria d’obres d’adults seran de pintura, també hi haurà objectes ceràmics, peces de joieria i alguns objectes restaurats, així com dibuixos, pintures i plats de ceràmica realitzats pels infants i una mostra del taller de còmic de l’alumnat jove.  A més, aquest any, s’estrena La Mostra virtual, que s’inaugura el mateix dia, i en la qual es presentarà digitalment la feina feta pels estudiants amb el propòsit de “poder arribar a gent que no podrà venir a veure l’exposició física i, alhora, poder ensenyar objectes que no podem portar a la Sala d’Exposicions, com els mobles de grans dimensions que han treballat els alumnes de restauració”.

Aquest curs els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals han tingut una setantena d’alumnes. “Després de la pandèmia va haver-hi una davallada important, i ara poc a poc anem recuperant el nombre d’estudiants, de fet hem anat tenint noves matriculacions al llarg de diferents mesos del curs”, ha explicat Nicole Morel. A banda de l’oferta formativa estable, al llarg del curs s’han fet dos tallers monogràfics i diferents col·laboracions. “Els infants i joves han decorat amb pintures murals l’interior de l’edifici de l’ADF, també estem restaurant els capgrossos de la Colla de Diables d’Esparreguera, hem fet un taller d’introducció al manga al Punt Jove i un altre de decoracions nadalenques amb l’associació Arc de Sant Martí”, ha explicat la directora. D’altra banda, també s’han ofert tallers artístics a mida per les escoles del municipi, amb les quals s’han treballat diferents tècniques i disciplines per fer, per exemple, panots de Gaudí i cases i objectes de ceràmica.

En referència al curs 2022-2023, aquest dimecres comença el període de confirmació de plaça per als actuals alumnes, que s’allargarà fins al 20 de juny, i a partir del 21 de juny s’iniciarà el període de matriculació per als nous estudiants, tot i que la matrícula està oberta durant tot el curs. Els dos tràmits es poden fer telemàticament a través de la seu electrònica municipal. En cas de necessitar suport per a la tramitació telemàtica es pot contactar amb el Servei d’Assistència Integral a l’Administració Electrònica de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d'Esparreguera. Aquest servei atén de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 del vespre a través del telèfon 93 595 62 86 o del correu [email protected].