Tanca
Cultura i Festes 13 de juny de 2022

Esparreguera recupera enguany el Concurs de Pintura Ràpida, que arriba a la seva 50a edició

El certamen, que té per finalitat incentivar la participació artística, se celebrarà el diumenge previ a la Festa Major, el 3 de juliol, al matí. El concurs consta de dues categories, adults i joves, i es lliuraran tres premis per cadascuna d’elles. Totes les obres participants s’exposaran del 7 a l’11 de juliol a la Sala d’Exposicions Municipal

Després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia, l’Ajuntament recupera enguany el Concurs de Pintura Ràpida d’Esparreguera, que se celebrarà el diumenge 3 de juliol entre les 7.30 del matí i la 1 del migdia. El certamen, que arriba aquesta any a la seva 50a edició, és una activitat artística i tradicional de la programació prèvia a la Festa Major, que transforma l’espai públic de la vila en un escenari perquè els i les artistes surtin al carrer buscant la inspiració per la creació de les seves obres aproximant així la tècnica pictòrica a la ciutadania. El Concurs de Pintura Ràpida està integrat per dues categories, la d’adults, a partir de 18 anys, i la de joves, de 12 a 17 anys. Hi ha tres premis per cadascuna d’elles, en la d’adults el primer guardonat s’endurà 500 euros; el segon, 300 euros i el tercer, 200 euros; i en la categoria joves els tres premiats seran guardonats amb un lot de productes artístics valorat amb els mateixos imports de la categoria adults. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el mateix dia 3 de juliol a les 2 del migdia a la Sala d’Exposicions Municipal. El termini de presentació de sol·licituds per a participar en el concurs s’obrirà properament i finalitzarà el dia 30 de juny. Les persones interessades poden adreçar un correu electrònic a [email protected].

Tal com es recull a les bases reguladores del concurs, l’autoria de les obres participants haurà de ser individual i el seu creador o creadora haurà de garantir l’autoria i l’originalitat de l’obra presentada. La tècnica pictòrica, el procediment per a l’execució i les mides de les obres són lliures, així mateix el tema també és lliure, però s’ha d’ajustar obligatòriament als límits de la vila d’Esparreguera i el seu terme municipal. El Concurs de Pintura Ràpida començarà a les 7.30 del matí a la Sala d’Exposicions Municipal, on les persones participants hauran de presentar-se per a segellar i numerar el suport on es portarà a terme l’obra pictòrica. Cada participant podrà segellar únicament un suport i caldrà lliurar les obres acabades el mateix dia a la 1 del migdia.

El veredicte del jurat i el lliurament de diplomes als participants es farà el mateix dia a les 2 del migdia a la Sala d’Exposicions Municipal. Així mateix, del 7 a l’11 de juliol, coincidint amb la celebració de la Festa Major, es portarà a terme una exposició temporal de totes les obres participants al concurs a la mateixa Sala d’Exposicions. Un cop finalitzada l’exposició, es retornaran totes les obres als seus autors, excepte la dels guanyadors del premi de cada categoria, que cediran l’obra presentada en exclusiva, de forma voluntària i gratuïta, a l’Ajuntament d’Esparreguera. Per a poder participar en el certamen, cal presentar el model normalitzat de sol·licitud, que es pot trobar a la seu electrònica municipal, a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria i fins el dia 30 de juny. En el cas de menors de 14 anys la sol·licitud de participació l’haurà de realitzar el pare, mare o tutor legal en representació del menor.