Tanca
Educació 26 d’agost de 2020

L’Escola Municipal de Música i Dansa obrirà matrícula del 2 al 8 de setembre

El nou alumnat que va fer la preinscripció el passat mes de juliol podrà formalitzar la matrícula telemàticament o bé de manera presencial. Les persones interessades en començar uns nous estudis que no hagin fet la preinscripció caldrà que s’adrecin a l’Escola Municipal de Música i Dansa a partir de l’1 de setembre. És previst que el curs comenci el proper dia 14 de setembre

La matrícula de nou alumnat per al curs 2020-2021 a l’Escola Municipal de Música i Dansa es durà a terme del 2 al 8 de setembre. La inscripció es podrà formalitzar de manera telemàtica o bé presencialment, si bé les persones interessades en començar uns nous estudis que no hagin fet prèviament la preinscripció hauran de passar per l’Escola per a formalitzar el tràmit a partir del dia 1 de setembre. El nou curs començarà el dia 14 de setembre i a partir d’aleshores començaran a aplicar-se les noves taxes aprovades recentment amb la modificació de l’ordenança que regula el preu dels ensenyaments a l’Escola de Música i Dansa.

La inscripció de nou alumnat al nou curs de l’Escola Municipal de Música i Dansa podrà formalitzar-se telemàticament, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Esparreguera, o bé de manera presencial, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) amb cita prèvia. En qualsevol cas serà necessari haver fet amb anterioritat el tràmit de preinscripció i, en cas de fer-se presencialment serà obligatori l’ús de la mascareta i la distància de seguretat d’1,5 metres. L’alumnat que ja cursava estudis aquest curs a l’Escola Municipal de Música i Dansa havia de confirmar o renunciar a la seva plaça de cara al curs vinent mitjançant un full de confirmació que se’ls va enviar el passat mes de juny.

Aquest proper curs entrarà en vigor l’ordenança fiscal reguladora de la taxa de l’Escola Municipal de Música i Dansa, que es va aprovar definitivament en el Ple extraordinari i urgent del passat mes de juliol. Els nous preus fan extensiva la bonificació del 10% de la taxa de la que gaudien les persones matriculades a l’escola i residents a Esparreguera a l’alumnat de fora del municipi. Les modificacions també afecten a les quotes, que seran 10 i no 12 mensuals, com fins ara, i als llindars màxims per obtenir bonificació. La nova regulació també preveu la suspensió de les bonificacions per germans i per cursar estudis de les dues disciplines alhora i estableix que la bonificació a famílies nombroses depèn de la renda familiar. En aquest cas, s’ha introduït una bonificació del 30% per aquelles famílies nombroses amb un llindar d’ingressos situat entre 3 i 3,6 vegades IRSC.

L’inici de curs serà el 14 de setembre, seguint el calendari escolar marcat pel Departament d’Educació de la Generalitat. Actualment la ratio del centre és d’aproximadament 15 alumnes per classe i, per tant, està dins dels paràmetres que la Generalitat ha definit per a l’inici del curs garantint les mesures d’higiene i seguretat. El centre té oferta formativa en música i dansa per a alumnes dels 4 als 16 anys així com classes per a adults, tallers per a menors de 3 anys i classes per a infants i joves amb necessitats educatives especials. En referència als estudis musicals, l’EMMD ensenya, a partir del nivell bàsic, diferents instruments: flauta travessera, clarinet, oboè, trompeta, saxo, tuba, trombó, bombardí, percussió/bateria, piano, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, baix elèctric, contrabaix, violí, viola, violoncel. Pel que fa a la dansa, a l’escola s’ofereixen les disciplines de clàssica, creativa, contemporània, espanyola i tallers coreogràfics.