Tanca
Esports 13 de juny de 2024

La piscina municipal d’estiu d’Esparreguera estrena avui la temporada de bany

L’equipament està obert de dilluns a diumenge, d’11 del matí a 7.30 de la tarda, fins al diumenge 1 de setembre. Els abonaments de temporada, tant individuals com familiars, es poden adquirir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Les persones abonades a la Piscina Coberta de Can Pasqual tenen l’accés gratuït a la piscina d’estiu durant tota la temporada

La piscina municipal d’estiu d’Esparreguera ha obert avui les seves portes per a estrenar una temporada de bany que s’allargarà fins al diumenge 1 de setembre. La instal·lació obrirà tots els dies, de dilluns a diumenge, d’11 del matí a 7.30 de la tarda. Aquest any el preu de l’entrada s’ha incrementat per afavorir la venda d’abonaments de temporada, però continuarà sent gratuïta per als menors de 4 anys i tindran quotes reduïdes els infants, els joves i les persones jubilades i també hi haurà descomptes per a famílies monoparentals, nombroses, persones discapacitades i pensionistes. Pel que fa a l’abonament de temporada, la quota general és de 30 euros per als infants entre 4 i 11 anys; 42 euros per als joves entre 12 i 29 anys; 60 euros per a les persones entre 30 i 64 anys; 30 euros per a les persones de 65 anys o més; i 100 euros per l’abonament familiar. A més, les persones abonades a la Piscina Coberta de Can Pasqual tenen l’accés gratuït a la piscina d’estiu durant tota la temporada.

La piscina ja està oberta per al públic general, però aquesta setmana i la propera rebrà la visita de l’alumnat de diferents escoles d’Esparreguera, que hi passaran el dia per gaudir de manera lúdica del final del curs escolar. Així mateix, a partir de la darrera setmana de juny i fins a finals de juliol, els infants dels diferents casals d’estiu que es realitzen al municipi també podran gaudir de les instal·lacions de la piscina municipal. La regidora d’Esports, Desirée Gómez, ha explicat que, com a novetats, “aquest any s’ha arranjat la vorada de la piscina, s’ha ampliat la seguretat, que a partir d’ara no només serà nocturna, sinó que també hi haurà seguretat durant el dia, i també s’ha reforçat el servei de socorrisme, amb la qual cosa en les franges de més intensitat de banyistes hi haurà tres socorristes”. Pel que fa al servei de bar, la piscina tornarà a tenir operativa la mateixa foodtruck que hi havia la temporada passada. En referència als preus, la regidora ha destacat que es manté el preu dels abonaments de temporada “que són molt assequibles, amb l’objectiu de fidelitzar el públic familiar i les persones que aniran de forma recurrent a l’equipament durant l’estiu”.

Pel que fa a les entrades puntuals, aquestes s’han incrementat per afavorir la venda d’abonaments de temporada, tal i com es va aprovar en el Ple municipal del passat octubre, en el qual es van aprovar les ordenances fiscals del 2024. Així doncs, enguany la jornada sencera és gratuïta per als infants menors de 4 anys i té un preu de 3,75 euros per a infants entre 4 i 11 anys; 5,25 euros per a joves de 12 a 29 anys; 7,5 euros per a adults de 30 a 64 anys; i 3,75 euros per a persones majors de 65 anys i pensionistes. Aquest any, a més, s’han suprimit les entrades reduïdes a partir de les 3 de la tarda, establint-se una entrada única que dona accés a la piscina municipal d’estiu durant tota la franja d’obertura, d’11 del matí a 7.30 de la tarda.

L’abonament es pot sol·licitar, des d’aquesta setmana, a l’OAC, que atén de dilluns a dijous de 8.30 del matí a 2.30 del migdia i divendres de 8.30 del matí a 2 del migdia. Per a accedir-hi es recomana demanar cita prèvia a través de la web citaprevia.esparreguera.cat. També es pot realitzar el tràmit en línia des de la seu electrònica municipal. Pel que fa a les entrades puntuals, aquestes es podran adquirir a la piscina municipal d'estiu de dilluns a diumenge d'11 del matí a 6.30 de la tarda. Malgrat la situació excepcional de sequera, l’equipament podrà obrir aquesta temporada com a refugi climàtic, acollint-se així a l’últim decret llei de mesures urgents que la Generalitat va aprovar a l’abril.