L’Ajuntament d’Esparreguera organitza aquest dissabte 2 de desembre una jornada lúdica de sensibilització ambiental sota el lema “Esparreguera vol residu zero!”, que se celebrarà entre les 10 del matí i les 2 del migdia a la plaça del Centre. L’esdeveniment comptarà amb diferents tallers adreçats sobretot al públic familiar per tal de sensibilitzar a la ciutadania en la correcta separació de residus, la reducció d’aquests i el seu aprofitament. Durant la jornada es podrà aprendre a elaborar batuts saludables o smothies, a construir mini-compostadors i a fer sabó aromàtic amb oli vegetal o instruments musicals. Totes les activitats són gratuïtes i es desenvoluparan de forma contínua durant tota la jornada. Aquest esdeveniment forma part d’una campanya de sensibilització inclosa en el nou contracte de gestió de residus municipals adjudicat a l’empresa Servitransfer, que també ha realitzat dues xerrades sobre educació ambiental i reciclatge als barris de Can Rial i Mas d'en Gall i diverses accions d’informació ciutadana i d’incentivació de la recollida del cartró comercial.
El regidor d’Espai Natural, Joan Nuñez, ha explicat que “els principals objectius d’aquesta jornada són divulgar a través d’activitats lúdiques la importància de la reducció, reutilització i el reciclatge dels residus que generem i també sensibilitzar a la ciutadania per a que conegui i valori els beneficis ambientals que aporta el reciclatge”. La jornada “Esparreguera vol residu zero!” comptarà amb un punt informatiu, que estarà ubicat a l’entrada de l’espai, per tal de donar l’explicació de benvinguda a les persones participants i entregar a cada unitat familiar una targeta de realització de tallers i activitats. Un cop omplerta la targeta amb la realització de dos activitats, caldrà portar-la al punt informatiu per poder obtenir un obsequi.
Hi haurà sis tallers que es realitzaran de forma simultània durant tot el matí. Un taller sobre el malbaratament alimentari i elaboració de smothies (batuts saludables) per aprendre a aprofitar aquelles fruites i verdures que presenten mal aspecte però que són totalment aptes per al consum. També un taller de construcció de mini-compostadors amb materials reciclats per endur-se a casa, que comptarà amb una dinamització per a observar i entendre la descomposició de la matèria orgànica. D’altra banda, també hi haurà una activitat d’elaboració d’una pastilla de sabó aromàtic amb oli vegetal usat i una altra d’elaboració d’instruments musicals amb materials reutilitzats. A més, es podrà fer un taller de moneders amb brics de llet o sucs reciclats que després es podran customitzar i també hi haurà un esmorzar/snackvegetal amb ingredients ecològics de proximitat.
Comparteix aquest contingut