Tanca
Seguretat Ciutadana 8 de juliol de 2022

La Policia Local d’Esparreguera estrena dos vehicles que incorporen nova retolació

Es tracta d’un cotxe patrulla i una motocicleta d’arrendament per substituir els que han finalitzat el rènting anterior.  Els vehicles, que es van posar en funcionament ahir coincidint amb la Festa Major, incorporen una nova retolació, amb una franja groc fluorescent que garanteix la visibilitat i la identificació a major distància

La Policia Local d’Esparreguera ha estrenat dos nous vehicles, que des d’ahir, coincidint amb l’inici de la Festa Major, ja es poden veure patrullant pel municipi. Es tracta d’un SUV model Seat Ateca de benzina amb la transformació policial estandard i una motocicleta model Kymco Super Dink 350. Els dos vehicles són d’arrendament i substitueixen els que han finalitzat el rènting anterior, un Dàcia Duster dièsel i una motocicleta de les mateixes característiques. La principal novetat d’aquestes incorporacions al parc mòbil del cos policial és que estrenen la nova retolació, aprovada pel Departament d’Interior, que incorpora el color groc de manera destacada per fer-los més visibles i identificables a distància.

L’inspector en cap de la Policia Local, Josep Sànchez, ha explicat que “els vehicles presenten canvis destacats en l'estètica, ja que incorporen una nova retolació d’alta visibilitat que respon a l’anomenat patró Battenberg”. Aquesta nova retolació va néixer a Europa després de la realització de diferents estudis de seguretat i, actualment, es pren com a referència de retolació de vehicles d’emergència arreu del món. “S’ha pretès aconseguir una imatge corporativa del vehicle patrulla que garanteixi la visibilitat i la identificació dels vehicles policials a major distància alhora d’avançar amb la unificació de criteris amb la resta de serveis policials”, ha apuntat l’inspector en cap, que ha afegit que “el color groc, més el blau corporatiu, accentuen la visibilitat màxima fins a 450 metres de distància, de manera que se superen els 100 metres actuals en funció de la franja horària del dia”.

El parc de vehicles retolats de la Policia Local d’Esparreguera consta de 3 cotxes patrulla, 4 motocicletes i una grua. Tots estan en contracte de rènting i se'n va fent una rotació continuada cada 4 anys. A mesura que s’hagin d’anar substituint s’adaptaran tots els vehicles a aquesta nova retolació d’alta visibilitat. Paral·lelament, fins al 25 de juliol està oberta la convocatòria de dues places d’agent de la policia local, una d’elles és mitjançant concurs oposició per convocatòria lliure i l’altre és mitjançant concurs de mobilitat horitzontal. Les inscripcions per participar en el procés selectiu s’han de fer a través de la plataforma web de convocatòries d’oferta pública de l’Ajuntament d’Esparreguera.  Quan es completin aquestes dues noves incorporacions, la plantilla orgànica de la Policia Local passarà de les 33 places actuals a 35.