Tanca
Seguretat Ciutadana 16 de febrer de 2021

La Policia Local incorpora un caporal i dos nous agents per reforçar el servei

El cos de seguretat té previst incorporar en breu un tercer agent, amb la qual cosa les 33 places que formen la plantilla de la Policia Local quedarien ocupades. Aquesta setmana, la majoria dels agents rebran la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, en el marc de la campanya de vacunació del Servei Català de Salut als serveis essencials

La Policia Local d’Esparreguera ha incorporat aquesta setmana dos nous agents i ha confirmat definitivament la plaça d’un nou caporal. A més, a curt termini està prevista la incorporació d’un tercer agent, amb la qual cosa el cos de seguretat local cobrirà les 33 places previstes en la plantilla, formada per un inspector, dos sergents, cinc caporals i 25 agents. Amb aquestes incorporacions, la policia local reforça l’escala de comandament i la seguretat ciutadana al municipi. D’altra banda, des de la setmana passada s’està administrant la primera dosi de la vacuna contra la covid-19 a tots els policies menors de 55 anys del cos. Les vacunacions s’estan realitzant als centres sanitaris de referència de cada comarca i és previst que aquesta setmana la majoria de policies d’Esparreguera estiguin ja vacunats, a l’espera de rebre la segona dosi, que se’ls hi administrarà entre quatre i dotze setmanes després.

Des d’aquest dilluns la Policia Local compta amb un nou caporal, que cobreix una vacant per jubilació que s’ha proveït amb la promoció interna d’un agent del cos, i dos nous agents que cobreixen dues places que estaven desocupades, una d’elles per jubilació i l’altra per trasllat a un altre municipi. En breu s’incorporarà també un tercer agent que cobrirà la plaça del policia que ha ascendit a caporal. Actualment les dues persones que s’han incorporat a la plantilla de la policia local estan treballant com a agents en pràctiques, pendents de superar la formació bàsica a l’Escola de Policia de Catalunya. Aquest curs, que començaran al setembre, té una durada de 9 mesos, és de caràcter selectiu per l’accés al cos i té l’objectiu de capacitar als futurs agents per a exercir les funcions bàsiques del servei policial.

D’altra banda, divendres de la setmana passada va començar la vacunació dels agents de la Policia Local d’Esparreguera, que es fa en el marc de la campanya catalana de vacunació als serveis essencials, entre els quals també s’inclouen el Mossos d’Esquadra, Bombers, farmacèutics, fisioterapeutes i docents. Els agents estan sent vacunats als centres sanitaris de referència de cada àrea o comarca, en el cas dels policies residents als municipis del Baix Llobregat Nord la campanya es duu a terme al CAP Buenos Aires de Martorell. Als cossos de seguretat se’ls hi administra la vacuna d’AstraZeneca, indicada per a persones sanes de menys de 55 anys. Per aquest motiu, seran vacunats la majoria dels policies d’Esparreguera, excepte dos que superen el límit d’edat.