Tanca
Joventut 23 de gener de 2024

La Regidoria de Joventut edita la Guia de recursos per a joves d’Esparreguera

El document, que properament es podrà trobar en diferents equipaments municipals, recull un total de 24 serveis adreçats als i les joves de la vila de diferents àmbits del seu interès, com poden ser l’educació, l’esport, l’ocupació, la salut, els serveis socials o feminismes i LGTBI+. La guia conté la descripció i el contacte de tots els serveis i també un mapa amb la seva ubicació

La Regidoria de Joventut ha editat la Guia de recursos per a joves, un document que ordena tots els serveis adreçats a persones joves que hi ha al municipi. La guia conté un total de 24 recursos agrupats en deu àmbits diferents: Joventut, Servei de Primera Acollida, Educació, Ocupació, Salut, Serveis Socials, Feminismes i LGTBI+, Esports, Atenció a les Persones i Seguretat Ciutadana. Tots els recursos es troben llistats amb informació sobre el nom del servei, la seva ubicació i dades de contacte, una breu descripció de les prestacions que ofereix i les edats a les quals s’adreça cadascun d’ells. Així mateix, també hi ha un mapa del municipi en el qual estan localitzats tots els serveis llistats, amb l’objectiu que les persones joves puguin accedir fàcilment als recursos municipals en aquells àmbits que resulten d’interès per aquest col·lectiu. La guia, que és gratuïta, es podrà trobar properament en diferents equipaments municipals, com el Punt d’Informació i Atenció Jove de Cal Trempat, l’Oficina d’Atenció Ciutadana o la Biblioteca Municipal L’Ateneu i també als tres centres d’educació secundària del municipi.

El regidor de Joventut, Albert Boixet, ha explicat que la guia “va néixer el mandat passat, a partir d’un prec de la CUP en una comissió informativa, en el qual demanava poder fer un document per agrupar tots els recursos existents a Esparreguera adreçats als i les joves del municipi”. El projecte el va iniciar l’anterior regidor de Joventut, Emmanuel Ortí, i ara, “després de revisar-la i afegir-hi algun nou servei, s’ha finalitzat l’edició del document”, ha apuntat Boixet. La Guia de recursos per a joves s’ha editat en dos formats, un més gran, que es podrà consultar en algunes seus municipals, i un díptic que, properament, es podrà trobar en 8 equipaments: el Punt d’Informació i Atenció Jove, els instituts El Castell i El Cairat, l’escola cooperativa El Puig, el Servei d’Ocupació i Emprenedoria, la Biblioteca Municipal L’Ateneu, la Piscina Coberta Can Pasqual i l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). A més, des de la Regidoria de Joventut també és previst fer una distribució en alguns grups específics formats per persones joves del municipi.

Entre els recursos que engloba el document hi figuren, en l’àmbit de joventut, el Punt d’Informació i Atenció Jove (PIAJ) i el Punt d’Informació i Dinamització a Centres d’Educació Secundària (PIDCES). En el camp de l’educació hi ha la Regidoria d’Educació, l’INS El Castell, l’INS El Cairat, l’Escola Cooperativa El Puig, la Biblioteca Municipal L’Ateneu, l’Oficina de Català d’Esparreguera, el Centre de Formació d’Adults, l’Escola Municipal Les Arts i els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals. El document també recull altres serveis, com el Servei Municipal d’Ocupació, el Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes i, en l’àmbit de la salut, el Centre d’Atenció Primària (CAP) i el Programa Ocell de Foc, d’atenció integral per a joves, especialment amb problemàtica de salut mental, per la inserció laboral i/o la recuperació de l’itinerari formatiu.

En l’àrea dels serveis socials, hi ha el contacte amb Serveis Socials Bàsics i també amb CABALBAIX, un servei d’informació i assessorament sobre el consum de drogues i altres comportaments de risc. També s’hi pot trobar, en l’àmbit de feminismes i LGTBI+, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), així com diferents equipaments esportius municipals, com el Pavelló Poliesportiu El Castell, la Piscina Coberta de Can Pasqual, la Piscina Municipal d’Estiu i els Servei Municipal d’Esports. Finalment, hi ha el contacte de serveis municipals com l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Esparreguera, que proporciona informació i assisteix en la tramitació d’assumptes administratius, i la Policia Local.