Tanca
Polítiques d'Igualtat Joventut Educació 13 de novembre de 2023

La Regidoria de Joventut organitza 28 tallers sobre sexualitats, afectivitats i feminismes

Els tallers, que s’emmarquen en la commemoració del 25N Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones, s’adrecen principalment a l’alumnat de secundària i de formació post obligatòria del municipi per apropar als nois i noies informació sobre sexualitat, responsabilitat afectiva, anticonceptius i productes d’higiene

La Regidoria de Joventut, juntament amb la Regidoria de Feminismes i LGTBI, organitza aquest mes de novembre 28 tallers sobre sexualitats, afectivitats i feminismes adreçats a l’alumnat de 2n i 3r d’ESO dels instituts El Cairat i El Castell i l’escola cooperativa El Puig, a l’alumnat del PFI de Muntatge i manteniment d’equips informàtics, el de PTT d’Auxiliar d’activitats d’oficina i en serveis administratius generals i a les persones usuàries del Taller Ocupacional Can Comelles (TOCC). A més, també s’han programat tallers oberts al Punt Jove de Cal Trempat, un adreçat exclusivament a noies, un altre adreçat exclusivament a nois i un darrer per a persones vinculades al moviment LGTBI+. L’objectiu d’aquesta activitat és apropar a la ciutadania, i especialment a les persones joves, informació per afavorir la vivència d’una sexualitat positiva i responsable, prevenir les malalties de transmissió sexual i conèixer diferents productes d’higiene per a la menstruació. Els tallers es presten a través del Servei de Formació, Ocupació, Atenció Psicopedagògica, Dones i LGBTI+ de la Cooperativa Drecera i estan finançats a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Els tallers, que es realitzen en el marc del 25N Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones, van començar la setmana passada i s’allargaran fins al 21 de novembre. L’activitat està conduïda per una educadora que facilita a l’alumnat participant diferent tipus d’informació vinculada a les sexualitats, afectivitats i feminismes. Així, hi ha un espai per a conèixer el propi cos i per parlar de la responsabilitat afectiva i el significat de consentiment. També hi ha un espai d’anticoncepció i prevenció de malalties de transmissió sexual, amb informació i exemples dels diferents mètodes de protecció per gaudir de la sexualitat compartida evitant el risc d’un embaràs no previst o una infecció de transmissió sexual. I, finalment, hi ha un espai de productes d’higiene per la menstruació així com d’higiene en les trobades sexuals.

El regidor de Joventut, Albert Boixet, ha apuntat que “aquest és el segon any que, des de la regidoria, es programa el taller sobre sexualitats, afectivitats i feminismes, l’any passat va rebre valoracions molt positives per part dels centres d'educació secundària i aquest any repetim, però traslladem els tallers als mateixos centres, dins de l’espai classe, i amb dinàmiques específiques dedicades a treballar cada tema”. L’activitat ja es va realitzar la setmana passada amb l’alumnat de 2n i 3r d’ESO de l’escola cooperativa El Puig i El Castell, l’alumnat del PFI de Muntatge i manteniment d’equips informàtics i el de PTT d’Auxiliar d’activitats d’oficina i en serveis administratius generals. A més, també s’han fet dos tallers oberts als joves a Cal Trempat, un adreçat exclusivament a noies, al qual van assistir 8 persones, i un altre adreçat exclusivament a nois, que va comptar amb 13 participants. Al llarg d’aquesta setmana s’han programat tres tallers més per a l’alumnat de 2n i 3r d’ESO de l’institut El Cairat, dos tallers per a les persones usuàries del TOCC i un taller obert al Punt Jove adreçat a persones vinculades al moviment LGTBI+, que tindrà lloc el dimecres 15 de novembre a les 5 de la tarda.

Paral·lelament, el Punt Jove ha preparat una programació que, sota el lema “Novembre contra la violència masclista!” també vol acostar als nois i noies de la vila altres propostes. Així el divendres 17 de novembre es farà una activitat titulada “Jo mai, mai” amb temàtica relacionada amb les violències de gènere i el dijous 23 de novembre tindrà lloc un taller d’autodefensa feminista no mixta i adreçat a persones majors de 14 anys. Finalment, Cal Trempat acollirà, el divendres 24 de novembre, l’activitat “Red flags” dinamitzada per Ocells de Foc, un projecte que té com a objectiu principal oferir atenció a persones joves de 16 a 30 anys, especialment a les que presenten problemàtiques de salut mental i malestar emocional. Totes les activitats del Punt Jove tindran lloc entre les 5 i les 7 de la tarda.