Tanca
Educació 14 de febrer de 2024

En marxa el projecte educatiu “Tu hi ets” adreçat a l’alumnat de secundària de la vila

El programa, que té com a objectiu la capacitació professional mitjançant la pràctica preprofessional en diferents àmbits d’ocupació, compta enguany amb 15 alumnes dels tres centres d’educació secundària del municipi. També hi participen 11 empreses d’Esparreguera de diferents sectors econòmics en les quals els estudiants hi realitzaran pràctiques

La Regidoria d’Educació ha posat ja en marxa una nova edició del projecte educatiu “Tu hi ets!” adreçat a l’alumnat dels tres centres d’educació secundària de la vila. Es tracta d’un programa que té com a objectiu la capacitació professional mitjançant la pràctica preprofessional en diferents àmbits d’ocupació. En aquesta edició el projecte compta amb la participació de 15 nois i noies de 3r i 4t d’ESO que realitzen pràctiques en onze empreses del municipi de diferents sectors econòmics, com mecànica, farmàcies, educació, consergeria, cuina, empreses de viatges i serveis municipals. Per a poder dur terme el “Tu hi ets!”, l’Ajuntament d’Esparreguera té un conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que possibilita als estudiants que en formen part completar la seva formació educativa amb estades externes a diverses empreses, un dia per setmana i dins l’horari escolar. Els estudiants participants han iniciat les pràctiques aquest mes de febrer i les realitzaran durant quatre mesos, fins al mes de juny.

Aquesta és la 16a edició del projecte “Tu hi ets!”, que està adreçat a nois i noies que actualment estan cursant 3r i 4t d’ESO i que es considera interessant que participin en pràctiques a empreses per tal de complementar i motivar els aprenentatges escolars amb interessos encarats a la formació professional. La regidora d’Educació, Desirée Gómez, ha explicat que “aquest projecte té per objectiu proporcionar atenció educativa a un grup d’alumnes que, per les seves característiques personals o altres factors, no sempre troben resposta dins les propostes acadèmiques tradicionals que es poden oferir des d’un centre de secundària”. Els objectius del projecte són l’abordatge inclusiu de l’alumnat en la franja d’ESO, l’accés a les competències bàsiques, la col·laboració i participació amb el teixit professional de la vila des de la perspectiva d’aprenentatge-servei i la projecció i valoració social de l’alumnat. Aquests objectius s’inscriuen en els dos grans eixos que orienten la totalitat de les accions educatives a l’ESO, com són la millora del rendiment acadèmic i la millora de la convivència i de la cohesió social.

L’equip docent de cada centre, amb el consentiment de les famílies o tutors legals, és qui proposa l’alumnat que participa en el “Tu hi ets!”. En aquesta edició, el programa compta amb un total de 15 alumnes de l’institut El Cairat, El Castell i de l’escola cooperativa El Puig, i la participació de diverses empreses del municipi de diferents sectors, com els Tallers d'Activitats Artístiques i Culturals, l’Escola Bressol Municipal Coloraines, l’Escola Bressol Municipal Cucuruga, l’Escola Taquígraf Garriga, l’escola bressol El Primer Pas, Magarola Car Service, REMM Guitart, Farmàcia Costa, Farmàcia Florensa, Cuines TM i Tonamon Viatges. La cerca d’empreses col·laboradores la realitza la Regidoria de Promoció Econòmica tenint en compte els interessos de l’alumnat participant, que s’hi desplaça per a realitzar pràctiques un dia a la setmana en horari lectiu.