Tanca
Convivència 20 de desembre de 2023

Les formacions del Servei de Primera Acollida municipal acrediten 14 persones nouvingudes

Es tracta dels mòduls de “Coneixements de la societat catalana i del seu marc jurídic” i el de “Coneixement de l’àmbit laboral”, que s’ha impartit per primera vegada al municipi. Els dos cursos estan impulsats per la Regidoria de Convivència amb el propòsit de dotar d’eines a persones estrangeres immigrades per a facilitar la seva incorporació a la societat

Un total de 14 persones han finalitzat aquest desembre les formacions de “Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic” i “Coneixement de l’àmbit laboral” que ofereix l’Ajuntament d’Esparreguera a través de la Regidoria de Convivència. Es tracta de dos cursos adreçats a persones estrangeres immigrades per a l’obtenció del Certificat de Primera Acollida, un document amb eficàcia jurídica i d’utilitat en els processos d’estrangeria o d’adquisició de la nacionalitat. El mòdul C de coneixements de la societat catalana i del seu marc jurídic ja compta amb diverses edicions al municipi, mentre que el mòdul B, de coneixements laborals, s’ha impartit per primera vegada a Esparreguera, ja que fins ara només es podia cursar al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a Martorell. Les dues formacions són presencials, tenen una durada de 15 hores i són necessàries per a l’obtenció del Certificat de Primera Acollida, per al qual també es necessita aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, uns cursos que es poden fer a través del Consorci de Normalització Lingüística o de l’Escola d’Adults d’Esparreguera.

En aquesta edició, que s’ha fet entre els mesos de novembre i desembre, han participat un total d’11 persones al mòdul de “Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic”, de les quals 8 eren dones i 3 homes. En el mòdul de “Coneixement de l’àmbit laboral” també hi han participat 11 persones, 8 de les quals han fet les dues formacions i 3 ja havien realitzat el mòdul C en l’edició que es va fer el passat mes de maig. Els cursos estan adreçats a persones estrangeres immigrades que són nouvingudes al municipi i hi han participat alumnes de nacionalitat colombiana, ucraïnesa, dominicana, albanesa, brasilera, argentina i peruana. L’objectiu de les formacions és atendre les necessitats inicials de formar i informar a les persones arribades a Esparreguera, i a Catalunya, per tal de facilitar i potenciar la seva autonomia per viure i treballar al país.

L’acte d’entrega dels diplomes i certificats de les dues formacions s’ha fet avui al migdia a la sala de plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i la regidora de Convivència, Núria Escobar, que han valorat “l’esforç, l’interès, la predisposició i la participació de les persones que han cursat les formacions per a conèixer, compartir, crear vincle i fer poble” i els han animat a “continuar participant de les propostes del municipi i seguir creant vincles i lligams amb el territori i les persones que hi viuen”. De cara al 2024, la Regidoria de Convivència tornarà a programar noves edicions dels dos mòduls. Aquelles persones que estiguin interessades en cursar-los poden contactar amb la regidoria a través del correu electrònic [email protected] o del telèfon 93 777 18 01.