Tanca
Promoció Econòmica 21 de juliol de 2020

Promoció Econòmica encara els plans d’ocupació i l'impuls al Consell de Comerç

El nou regidor socialista Miguel Ángel Bajo, que ha pres el relleu de Mari Carmen Sáez al capdavant de la regidoria, aposta per generar ocupació per poder donar resposta a la crisi social i sanitària i reforçar el diàleg amb el comerç i les empreses locals. També es fixa com a objectiu a llarg termini la reobertura del Mercat Municipal

Els plans locals d’ocupació, la reactivació del Consell Consultiu de Comerç i la reobertura del Mercat Municipal abans que acabi el mandat són els grans objectius del nou regidor socialista Miguel Ángel Bajo, que ha assumit la cartera de Promoció Econòmica -que engloba les àrees de comerç, empresa, consum, ocupació i turisme- en substitució de Mari Carmen Sáez. La regidora va presentar la seva renúncia al ple del mes de maig per dificultats per seguir compaginant les obligacions professionals amb la tasca al capdavant de la regidoria i Miguel Ángel Bajo, que anava de número 11 a les llistes del PSC de les passades eleccions municipals, va prendre possessió del càrrec el passat mes de juny.

Miguel Ángel Bajo Arcas va néixer a Barcelona, al 20 de setembre del 1992 i és graduat en Ciències Polítiques i Gestió Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fa cinc anys que milita al PSC i a les Joventuts Socialistes de Catalunya. En l'àmbit professional, ha treballat en empreses del sector de la restauració, supermercats i actualment en una empresa dedicada a la reutilització de llibres. Després que la candidata que anava de número 10 a les llistes socialistes declinés substituir a Mari Carmen Sáez, Miguel Ángel Bajo, que ocupava el número següent, va acceptar perquè “arribar al càrrec de regidor de l’Ajuntament d’Esparreguera és un honor, però en aquesta situació d’excepcionalitat encara em sento més orgullós de poder representar la vila i millorar la vida de les persones que hi resideixen”. L’esparreguerí ha estat en contacte permanent amb la regidora sortint i té clar que posar-se al capdavant de Promoció Econòmica en aquest moment de crisi provocada per l’epidèmia de la Covid-19 “demana abocar-hi els màxims recursos”.

Entre els objectius que es fixa el nou regidor de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Bajo, per aquest mandat hi ha, a curt termini, els plans locals d’ocupació “per aconseguir donar solució a tots els handicaps que provenen de l’emergència sanitària”. Aquests plans estaran encaminats sobretot a configurar la posada en marxa d’una unitat d’atenció transversal en matèria de Covid-19, encarregada de tramitar transversalment l’increment d’expedients derivats de l’impacte de l’epidèmia. Activar el Consell Consultiu de Comerç per reforçar el diàleg amb els comerços i empreses locals és un altre dels propòsits que té sobre la taula: “Actualment ja s'està treballant en aquest sentit, fa uns dies vaig tenir la primera reunió amb els representants d’Esparreguera Comerç per tractar sobre aquest i d’altres temes”, ha apuntat el regidor. En l’àmbit del turisme, la regidoria està treballant en el projecte dels set miradors de Montserrat, conjuntament amb altres municipis i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat. Tot i això, la “gran ambició política és aconseguir reobrir el Mercat Municipal, encara que és una idea a llarg termini ha d’estar sobre la taula i present al nostre plantejament de vila”, ha assegurat Miguel Ángel Bajo.

A causa de les circumstàncies actuals, el regidor està realitzant gran part del seu treball de manera telemàtica. “En gran manera i per adaptar-me als meus horaris les presentacions amb les tècniques i caps d’àrea ha sigut via telemàtica, però el seguiment de les propostes i les novetats és continu”, ha subratllat. El regidor també ha agraït el suport de la regidora sortint, Mari Carmen Sáez, de qui ha assegurat que “segueix molt implicada”.

Comparteix aquest contingut