Tanca
Promoció Econòmica Política 20 de desembre de 2022

El regidor Miguel Bajo presentarà la seva renúncia al proper Ple municipal

Els motius de la dimissió són de caràcter personal, per no poder compatibilitzar la dedicació al capdavant de la Regidoria de Promoció Econòmica amb les obligacions laborals. El grup municipal del PSC està parlant actualment amb les següents persones de la llista electoral socialista per valorar qui substituirà el regidor Bajo al consistori

El regidor del PSC a l’Ajuntament d’Esparreguera Miguel Bajo presentarà la seva dimissió en la sessió plenària d’aquest mes, que se celebrarà demà, dimecres 21 de desembre. Els motius de la renúncia són les dificultats de seguir compaginant les obligacions professionals amb la tasca al capdavant de la regidoria de Promoció Econòmica, motiu pel qual ha decidit “fer un pas al costat i deixar lloc als companys i companyes que també volen contribuir a aquest projecte comú i tenen el temps i la il·lusió per a fer-ho”. Bajo va assumir la cartera de Promoció Econòmica el mes de juny de 2020 en substitució de Mari Carmen Sáez, qui va presentar la seva renúncia un mes abans per motius laborals. L’agrupació municipal socialista està actualment en converses amb les següents persones de la llista electoral per valorar qui substituirà el regidor Bajo al grup municipal de l’Ajuntament. En tot cas, el nou regidor o regidora prendrà possessió del càrrec en el Ple municipal del mes de gener.

En declaracions a l’emissora municipal, el regidor de Promoció Econòmica, Miguel Bajo, ha explicat que “en aquests moments, per motius laborals, no tinc el temps suficient per dedicar tot l’esforç i la il·lusió que voldria a la regidoria i, després de parlar-ho amb l’alcalde i els companys de govern, he decidit que havia de donar un pas al costat”. Bajo, que anava de número 11 a les llistes del PSC de les passades eleccions municipals, va prendre possessió com a regidor el 17 de juny de 2020, i valora “molt positivament” el seu pas pel consistori: “Ha estat una experiència col·laborativa, tant amb els companys i companyes de govern com amb els tècnics i tècniques municipals, que m’ha permès aprendre molt sobre la política local”. L’esparreguerí ha explicat també que “la meva renúncia permetrà fer un relleu dins del partit, ja que també vaig deixar el càrrec de secretari d’organització, però seguiré militant a l’agrupació municipal socialista i ajudant en tot allò que pugui als companys i companyes de partit”.

Miguel Bajo és graduat en Ciències Polítiques i Gestió Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona i fa set anys que milita al PSC i a les Joventuts Socialistes de Catalunya. Aquest era el seu primer mandat com a regidor al consistori municipal, en el que ha estat al capdavant de la Regidoria de Promoció Econòmica, liderant les àrees d’empresa, comerç, consum, ocupació i turisme. La dimissió de l’encara regidor es farà efectiva demà al Ple municipal. Segons preveu la normativa, l’acord de ple amb l’acceptació de la dimissió s'enviarà a la junta electoral central, a Madrid, que haurà d’emetre les credencials de la següent persona de la llista amb disponibilitat per assumir el càrrec. Amb aquestes credencials i la declaració de béns i activitats, la nova persona candidata haurà de prendre possessió en una nova sessió plenària de l’Ajuntament.