Tanca
Societat 6 d’octubre de 2023

Ràdio Esparreguera amplia aquesta temporada l’aposta pels formats audiovisuals

L’emissora municipal manté la seva aposta pels continguts propis, informatius i d’entreteniment, i vol continuar creixent en suports digitals i formats audiovisuals. Així mateix, com a novetat, aquesta temporada s’ampliarà l’oferta de continguts amb nous podcasts que complementaran els programes de la graella Ràdio Esparreguera

L’emissora municipal ha començat la temporada 2023-2024 reforçant l’aposta iniciada l’any passat pels formats audiovisuals i multimèdia. Així a les retransmissions en directe pel canal de Youtube dels Plens municipals i les entrevistes als portaveus dels grups polítics municipals del programa Línia Directa, se suma ara la publicació de vídeos i banners sonors a les xarxes socials de l’emissora amb continguts diversos vinculats a l’actualitat del municipi. Paral·lelament, es manté l’aposta pels continguts propis informatius i d’entreteniment amb L’Informatiu diari, el programa d’entrevistes Línia Directa, el d’actualitat esportiva local Ventall Esportiu, i el magazín matinal Tot el que passa. Una altra de les grans novetats d’aquesta temporada seran els podcasts, nous continguts d’àudio sobre temes específics que es podran descarregar i escoltar sota demanda i que complementaran l’oferta de continguts d’emissió de la graella de Ràdio Esparreguera. Aquesta nova proposta es desplegarà properament i serà accessible des de la web de l’emissora.

La graella de programació de la nova temporada de Ràdio Esparreguera comença cada dia, de dilluns a divendres, de 9 a 11 del matí amb El play municipal, una selecció de música variada per començar el dia. Seguidament, s’emet el magazín matinal Tot el que passa, conduït per Trini Arquimbau i David Oriol Rebollo, que aquesta temporada retarda una hora la seva emissió i s’emet d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia de dilluns a divendres. I de 2/4 de 2 a 2 del migdia es manté L’Informatiu, presentat per Xavier Puig. El servei informatiu també aporta valor afegit al magazín, amb l’emissió d’un butlletí informatiu diari a les 12 del matí. Totes les notícies de Ràdio Esparreguera es poden llegir a la web radioesparreguera.cat i rebre diàriament a través de WhatsApp.

Cada dimecres de 10 a 11 del matí s’emet el programa Línia Directa en el qual el periodista Edgar Mont-Roig entrevista els portaveus dels grups polítics municipals per a parlar sobre l’actualitat de la vila. A més, aquesta temporada, com a novetat, el Línia Directa mensual amb l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, salta de dimecres a l’últim divendres de cada mes. A la tarda, la programació segueix cada dia de 5 a 6 amb El millor de Tot el que Passa, amb l’edició de David Oriol Rebollo, i amb els programes que fan les persones i entitats col·laboradores de l’emissora. El cap de Comunicació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Cristóbal Zamora, ha explicat que “la proposta de Ràdio Esparreguera no ha variat aquesta temporada respecte del s’ha fet les darreres temporades, si bé es vol seguir apostant pels suports digitals i els formats audiovisuals, i ampliar el rang de col·laboracions potenciant l’espai dedicat als podcasts”.

L’emissora municipal compta amb una trentena de col·laboradors que fan possible la programació de la franja de la tarda i els caps de setmana. Aquesta temporada la graella es completa amb l’emissió, dilluns a partir de les 6 de la tarda, de Coctel para dos amb Josep Maria Regañó; a les 7, el Ventall Esportiu amb David Oriol Rebollo; i a les 9, Disco Fever amb David Casino. Els dimarts a les 6 es pot escoltar L’aventura de viure amb Xavier Rigueiro; a les 7, La Moixiganga amb Moisès Bruch; i a les 8, Birdland amb Francesc Castellví. Dimecres a la tarda comença amb La finestra del Castell, un programa de l’alumnat de l’institut El Castell que s’emet mensualment. I, a partir de 2/4 de 7 i també mensualment s’emet en directe el Ple Municipal, que se celebra cada darrer dimecres de mes.

El dijous a les 6 de la tarda és el torn dels alumnes d’El Cairat, que fan el programa mensual Escairats; a les 7 s’emet Peluts amb Núria Garcia; i a les 8 comença La màquina del temps amb José Barcelona. La tarda de divendres comença a les 6 amb el programa Actualicat amb Joan Manuel Fernàndez; a les 7 és el torn de Canto pa tí, amb Laura Santos i Juan Marín, una de les noves col·laboracions d’aquesta temporada; a les 8 el Ventall Esportiu amb David Oriol Rebollo; i a les 9 el nou programa Estones de Poesia amb Andreu Martí Cortada. El cap de setmana comença amb Cap dissabte sense sol amb Carles Reynés, que s’emet de 9 a 11 del matí; i Dins d’un mirall amb Joana Llordella, d’11 a 12 del migdia. I diumenge al matí es pot escoltar Nostra Dansa de Manel Gordón, de 9 a 10; seguidament A Cau d’orella amb Joan Brugués, i a les 11, la reemissió del programa Línia Directa.