Tanca
Societat 2 d’abril de 2024

Ràdio Esparreguera enceta avui una nova programació en horari matinal

L’emissora municipal renova la seva graella amb un nou programa de producció pròpia, La Ràdio, que s’emetrà de dilluns a divendres de 12 del migdia a 2 de la tarda. La nova proposta contindrà actualitat, seccions amb col·laboradors i espais de participació ciutadana i d’entitats i integrarà, a més, l'informatiu diari local, que reduirà la seva durada per a fer-lo més àgil i adaptat a les plataformes digitals

Ràdio Esparreguera ha encetat avui una nova programació en horari de matí amb l’estrena de La Ràdio, un programa de producció pròpia presentat per Xavi Puig. La nova proposta, que s’emet de dilluns a divendres de 12 del migdia a 2 de la tarda, integra continguts d’actualitat, entrevistes, tertúlies, espais de participació ciutadana i també seccions de col·laboradors. Algunes de les novetats que incorporarà el nou magazín seran la inclusió d'una edició reduïda d'El Ventall esportiu, una secció dedicada als podcasts de Ràdio Esparreguera -REPodcast- o l’agenda cultural dels caps de setmana. Aquesta proposta sorgeix de reformular els dos programes de producció pròpia que fins ara s’emetien en horari de matí, el magazín Tot el que passa, presentat per Trini Arquimbau i David Oriol Rebollo, i l’Informatiu migdia, presentat habitualment per Xavi Puig, i ve motivat per una reorganització del servei que no afectarà a la resta de la graella ni a la participació dels col·laboradors de l'emissora.

La primera emissió de La Ràdio s’ha centrat en presentar aquest nou programa i les seves seccions. El cap de Comunicació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Cristóbal Zamora, ha explicat, en una entrevista a l’emissora municipal, que “els canvis tenen a veure amb un redisseny de la graella i passen per reduir en una hora la producció pròpia, amb un magazín que passa de 3 a 2 hores de durada i que incorpora també l’Informatiu, que també redueix el seu format passant de 30 a 10 minuts de durada, amb més presència de relat periodístic propi sobre les notícies d’actualitat per adaptar-se als canals de difusió digitals com el portal de Ràdio Esparreguera o les xarxes socials de l'emissora”. En aquest sentit, el cap de Comunicació ha destacat que “les informacions que es difonen a l’Informatiu també es difonen per altres canals, com la web radioesparreguera.cat, el Twitter de l’emissora, que compta amb més de 2.000 seguidors, o la llista de distribució de notícies de WhatsApp, que té més de 500 persones subscrites”.

El magazín La Ràdio presentarà diàriament els seus continguts en un sumari que donarà pas a la previsió meteorològica d’Esparreguera amb Joan Enric Jorba, la cançó del dia, una entrevista d’actualitat i seccions variades vinculades amb l'agenda local i l'activitat de les seves entitats i serveis. Seguidament, a la 1 del migdia, s’emetrà l’Informatiu, presentat per Edgar Mont-Roig, i la segona hora de La Ràdio inclourà la crònica esportiva del cap de setmana dins El Ventall esportiu, els dilluns; dues tertúlies setmanals, els dimarts i dijous; i diverses noves seccions, entre les quals hi haurà l’agenda cultural del cap de setmana, els divendres. Els divendres a les 2 del migdia, després de La Ràdio, serà el torn de l’Informatiu comarcal setmanal A 5 Bandes, de 30 minuts de durada, amb la col·laboració de Ràdio Martorell, Olesa Ràdio, Ràdio Abrera i Ràdio Sant Esteve. 

L’emissora mantindrà en la seva programació el programa Línia Directa, cada dimecres de 10 a 11 del matí, en el qual el periodista Edgar Mont-Roig entrevista els portaveus dels grups polítics municipals per a parlar sobre l’actualitat de la vila, així com el Línia Directa mensual amb l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, que s’emet l’últim divendres de cada mes. A més, Ràdio Esparreguera mantindrà la graella fins ara en antena produïda per una trentena de col·laboradors, que fan possible la programació de la franja de la tarda i els caps de setmana. D'altra banda, l’emissora continuarà apostant pel portal de podcasts posat en marxa recentment, REPodcasts, amb continguts d’àudio sobre temes específics que es poden descarregar i escoltar sota demanda i que complementen l’oferta de programes de l’emissora municipal. “Es tracta d’una aposta decidida i estratègica, que és anterior als canvis actuals, però que volem potenciar i fer créixer perquè estem convençuts que és un canal amb el qual podem connectar amb la gent jove i aglutinar creadors de continguts amb talent que hi ha a Esparreguera per a posar-lo al servei de totes les persones que escolten la ràdio”, ha destacat Zamora.