Tanca
Política 25 de maig de 2023

Un total de 17.000 persones estan cridades diumenge a les urnes a Esparreguera

El 28 de maig se celebren eleccions municipals a Esparreguera, en les quals hi concorren un total de 9 candidatures. La jornada de votació tindrà lloc de 9 del matí a 8 del vespre en els 11 col·legis electorals habilitats a la vila i es podrà seguir en directe per Ràdio Esparreguera i les xarxes socials municipals, des d’on es podran consultar les dades de participació i els resultats

Aquest diumenge 28 de maig se celebren eleccions municipals a Esparreguera, en les quals un total de 17.000 esparreguerins i esparreguerines estan cridats a les urnes per a escollir el futur alcalde de la vila entre les nou candidatures que concorren als comicis. La jornada de votació tindrà lloc entre les 9 del matí i les 8 del vespre en els 11 col·legis electorals habilitats a la vila: Escola Municipal de Les Arts, Can Pasqual, Centre Dual, Escola Bressol Municipal Cucuruga, Cal Trempat, Escola Les Roques Blaves, Zona Esportiva del Barri Font, Associació de Veïns de Can Rial, Associació de Veïns de La Plana, Taller Ocupacional Can Comelles i Associació de Veïns de Mas d’en Gall. Tant el cens electoral com el col·legi assignat per la votació es poden consultar en l’apartat especial dedicat a les eleccions municipals de la web municipal, on també es pot trobar informació sobre els partits i les candidatures, així com seguir els resultats. A més, el diumenge Ràdio Esparreguera emetrà una programació especial per a fer seguiment de la jornada amb dades de participació, recompte de vots, resultats i valoracions de les diferents formacions que concorren als comicis.

Esparreguera habilitarà 11 col·legis amb un total de 22 meses electorals per als comicis de diumenge. Els tres col·legis amb més votants són l’Escola Bressol Municipal Cucuruga amb un cens de 1.929 ciutadans, l’Escola Municipal de Les Arts amb 1.903 persones votants i la zona Esportiva del Barri Font, que en té 1.858. El segueix l’Associació de Veïns de Mas d’en Gall amb 1.617 ciutadans cridats a les urnes, el Taller Ocupacional Can Comelles amb 1.578 votants, Can Pasqual amb 1.553, l’Associació de Veïns de La Plana, que té un cens de 1.533 persones; l’Associació de Veïns de Can Rial, on hi voten 1.481 esparreguerins i esparreguerines; l’escola Les Roques Blaves, amb 1.435 ciutadans; el Centre Dual, que té 1.406 persones i, finalment, el col·legi més petit és el de Cal Trempat, on estan cridades a les urnes 707 persones. Per a poder celebrar la jornada electoral hi ha 198 persones que van ser nomenades per sorteig per a constituir les meses. D’aquestes, 33 persones han presentat al·legacions, de les quals 31 han estat acceptades per la Junta Electoral i, per tant, han quedat dispensades de formar-ne part. Per a cobrir les places vacants s’han fet nous nomenaments.

Les candidatures que concorren a la circumscripció electoral d’Esparreguera són Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, que té com a cap de llista Alfons Puche; el Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés encapçalat per Eduard Rivas; Esparreguera En Comú Podem-Confluència liderada per Emmanuel Ortí; la CUP-Alternativa Municipalista que té com a cap de llista Miguel Angel Guiral, Junts per Esparreguera-ARA Pacte Local, encapçalat per Jordi Mestres; Esparreguera 2031/Junts-Compromís Municipal, que presenta com a cap de llista Andrés Labella; Tercera Edad en Acción, que es presenta per primera vegada al municipi, encapçalada per Marc Gonzàlez; el Partit Popular, que participa en les eleccions del 28 de maig liderat per Adolfo Sancha; i VOX, liderat per Francisco Aguilar.

El seguiment de la jornada electoral es podrà fer des de la web municipal i les xarxes de l’Ajuntament d’Esparreguera, on es publicaran les dades de participació i els resultats dels comicis. Paral·lelament, Ràdio Esparreguera emetrà diumenge una programació especial que començarà a les 2.30 del migdia amb un informatiu amb dades de participació i les primeres declaracions dels candidats a l’alcaldia i seguirà, a partir de les 8 del vespre, amb un programa especial amb seguiment del recompte de vots, els resultats, connexions amb els col·legis electorals i valoracions dels candidats des de les seus de les formacions polítiques.