Tanca
Treball i Formació 27 d’octubre de 2023

Un total de 54 persones d’Esparreguera finalitzen les formacions ocupacionals

Aquest matí s’ha fet l’entrega de diplomes i carnets professionals de les formacions en l’àmbit de la logística impulsats pel Servei Local d’Ocupació i adreçats a persones aturades amb l’objectiu de millorar-ne l’ocupabilitat. Aquest mes de novembre, s’ofereixen noves edicions dels cursos de carretons elevadors i de prevenció de riscos laborals en matèria logística

Un total de 54 esparreguerins i esparreguerines han finalitzat les formacions ocupacionals impulsades pel Servei Local d’Ocupació amb l’objectiu de proporcionar coneixements bàsics per fer feines i oficis amb demanda de personal en l’àmbit logístic. Entre els mesos de juliol i octubre, s’han fet cinc formacions, dos cursos de nivell inicial en l’àmbit de conducció de carretons elevadors, dos de renovació del carnet de carretoner i un de prevenció de riscos laborals en matèria logística. Aquestes formacions han estat finançades amb fons propis de l’Ajuntament d’Esparreguera. Paral·lelament, aquest mes de novembre es posen en marxa noves edicions dels tres cursos. Els dies 6, 7 i 8 de novembre es farà el curs de nivell inicial en l’àmbit de conducció de carretons elevadors, que té 12 hores de durada; els dies 9 i 10 de novembre el de renovació del carnet de carretoner de 8 hores; i del 21 al 29 de novembre tindrà lloc el curs bàsic de prevenció de riscos laborals en matèria logística, de 30 hores de durada. Les preinscripcions per als tres cursos estan obertes i s’han de formalitzar presencialment a Cal Trempat, seu del Servei Local d’Ocupació.

Els certificats i diplomes d’aquestes formacions s’han entregat aquest matí a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal l’Ateneu, en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i la regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa. Durant l’acte, l’alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, ha afirmat que “estem molt contents de poder oferir una oferta formativa als veïns i veïnes d’Esparreguera que estan en recerca de feina i que tenen el neguit de formar-se per a poder trobar un lloc de treball” i s’ha mostrat satisfet pel fet que algunes perosnes no han pogut assistir a l’esdeveniment perquè havien trobat feina. En les diferents edicions dels cursos realitzats entre els mesos de juliol i octubre, el Servei Local d’Ocupació ha certificat 22 persones en el curs inicial de carretoner, dels quals 14 eren homes i 8 dones; 15 persones han obtingut el certificat de renovació, dels quals 14 eren homes i una dona; i 17 persones han finalitzat el curs bàsic de prevenció de riscos laborals en matèria logística, dels quals 10 eren homes i 7 dones.

Aquest darrer trimestre de l’any, el consistori ha programat tres noves edicions de les mateixes formacions ocupacionals adreçades a persones empadronades al municipi, inscrites al Servei Local d'Ocupació i en situació d'atur. Es tracta del curs inicial d’operadors de carretons elevadors, que tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de novembre en horari de matí. La formació consta d’un mòdul teòric de 4 hores i un altre de pràctic, de 8 hores, i capacita per a conduir diverses modalitats de carretons elevadors, conèixer els possibles riscos en base als equips utilitzats i l’espai de treball, així com de les mesures que garanteixin la pròpia seguretat i la de l’entorn. A banda del nivell inicial també s’ha programat una formació de renovació del carnet, els dies 9 i 10 de novembre, amb 4 hores de teoria i 4 hores de pràctica. L’oferta inicial és de 12 places per al nivell inicial i 15 per a la renovació.

Finalment, s’ha programat una nova edició del curs de prevenció de riscos laborals en matèria logística, en el qual es treballaran aspectes com la seguretat al magatzem, els factors de risc i la seva prevenció, l’avaluació i control dels riscos i l’aplicació de mesures i recomanacions de prevenció de riscos al magatzem. La formació, que consta d’un total de 30 hores i té una oferta inicial de 15 places, es realitzarà del 21 al 29 de novembre en horari de matí. Les persones interessades en participar en aquestes formacions ja poden formalitzar la preinscripció a Cal Trempat. Per a participar-hi es valorarà el fet de tenir experiència o orientació laboral en aquest sector.