Tanca
Cultura i Festes Convivència 4 de juliol de 2022

Aquesta Festa Major el Musicamón porta ritme brasiler i s’uneix amb el Sopar Solidari

El dijous 7 de juliol a les 9 del vespre la plaça del Centre acollirà el VIII Sopar Solidari de Festa Major en benefici de les entitats socials Càritas, Omplimlapica i Agermanament sense fronteres. I, seguidament, a les 11 de la nit començarà el concert de Mirla Riomar, una banda que fusiona diferents ritmes de la cultura popular brasilera amb pinzellades de jazz i soul

La Festa Major d’Esparreguera recupera aquest any el Musicamón, que arriba a la seva 12a edició i tindrà com a país convidat el Brasil. Enguany aquesta activitat, que té per finalitat donar a conèixer la cultura de les diverses comunitats que viuen al municipi, està organitzada juntament per les regidories de Cultura i Convivència i s’ha programat un concert d’un grup de música professional, Mirla Riomar, que el dijous 7 de juliol a partir de les 11 de la nit omplirà la plaça del Centre de ritmes brasilers fusionats amb jazz i soul en un espectacle dinàmic i visual. Una altra de les novetats d’aquest any és la col·laboració del Musicamón amb el Sopar Solidari, organitzat per les entitats del Consell Local de Cooperació i Foment de la Pau, que tindrà lloc el mateix dia a les 9 del vespre i del qual ja es poden adquirir els tiquets per a participar-hi. Després del sopar, la comunitat brasilera d’Esparreguera oferirà caipirinhes, els benèfics de les quals també es destinaran a les entitats socials del municipi. A més, aquesta setmana Ràdio Esparreguera emet l’espai especial “Coneix el Brasil”.

La regidora d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Sara Gómez, ha explicat que “el Musicamón té per finalitat generar espais de trobada i crear xarxa entre les persones d’una mateixa comunitat que conviuen a Esparreguera, aportar diversitat als actes de la Festa Major i donar a conèixer un país, que enguany serà Brasil, des d’un altre prisma”. La regidora ha destacat la col·laboració entre les regidories de Cultura i Convivència l’hora d’organitzar el Musicamón d’enguany, que ha permès “fer un salt qualitatiu en la part musical, portant per primer cop una formació professional, i no amateur com fins ara”.  Es tracta de la banda Mirla Riomar, una formació liderada per aquesta cantant de Bahia, afincada a Catalunya, que ofereix un estil propi que respecta les arrels rítmiques brasileres amb pinzellades de jazz i soul.

Sara Gómez també subratllat la “gran implicació de la comunitat brasilera del municipi”, que compta amb 47 persones residents a Esparreguera, amb les quals la regidoria de Convivència ha contactat per fer-los partícips de l’activitat. “De totes aquestes sinergies han sorgit dues iniciatives, d’una banda la d’integrar els tastets gastronòmics que es feien en el Musicamón amb el Sopar Solidari, que aquest any es faran oferint caipirinhes a la barra, però que podran anar evolucionant en cada edició per adaptar-se a les característiques del país convidat”, ha apuntat Sara Gómez. Els tiquets per a participar en el VIII Sopar Solidari de Festa Major es poden adquirir ja a la plaça d ela Pagesia i als comerços Imagine, Activa’t Eco i Codi.

L’altra iniciativa que ha sorgit aquest any és l’emissió aquesta setmana, a Ràdio Esparreguera, de l’espai especial “Coneix el Brasil”, dins el magazín Obrim per vacances, que compta amb la participació de persones d’origen brasiler residents a Esparreguera. Aquests espais han començat avui amb una entrevista a la regidora d’Igualtat i Diversitat per parlar sobre les novetats del Musicamón d’enguany; seguirà demà, dimarts a les 12 del migdia amb Elizangela Souza, que parlarà sobre Bahia; dimecres, Lucia Alves da Silva ens acostarà a l’Amazona i, finalment, dijous la protagonista serà Rio de Janeiro de la mà d’Heloisa Barboza.