Tanca
Urbanisme Via pública Mobilitat 18 de novembre de 2022

Comencen els treballs d’asfaltat a diferents punts del municipi

La setmana que ve es posaran en marxa treballs de millora del paviment asfàltic als carrers Paraires, Passeig del Castell i Gorgonçana, al barri del Castell, i dimecres s’iniciarà la renovació del ferm al carrers de Pau Font, Camí Ral, del Roure i del Pi, al Barri Font. Així mateix, el 3 de desembre s’iniciarà l’asfaltat de les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon

El proper dilluns 21 de novembre comencen les obres del Projecte d’Obres de Millora Urbana (POMU) al barri del Castell, que inclouen la millora del paviment asfàltic dels carrers Paraires, Passeig del Castell i Gorgonçana en tota la seva longitud. El dimecres 23, és previst que comencin els treballs de renovació del ferm al carrers de Pau Font, Camí Ral, del Roure i del Pi, al Barri Font, on des de finals del mes d’octubre es venen realitzant treballs en el marc del mateix projecte de millora urbana. I, finalment, dissabte 3 de desembre s’iniciaran els treballs a les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon, on també es renovarà el ferm, des de la rotonda sud fins a la rotonda nord de Can Comelles. De cara a reduir l’impacte en la mobilitat i el transport de persones ocasionat per aquestes actuacions, l’Ajuntament ha impulsat diferents mesures i habilitat punts especials d’estacionament al nucli urbà mentre durin les obres.

Per minimitzar les afectacions a la mobilitat, des de dilluns s’obrirà al públic l’aparcament de l’esplanada de l’aeri fins a la finalització de les obres al barri del Castell i, a partir de dimarts, s’habilitarà com a zona d’estacionament l’esplanada de La Creu, on habitualment es situa la fira d’atraccions, que es deixarà oberta fins que finalitzin les obres d’asfaltat de Francesc Macià i Francesc Marimon, que començaran el proper 3 de desembre. Des de l’inici de les actuacions, el proper dilluns, es garantirà la circulació de vehicles i l'accés als garatges particulars, tret dels moments puntuals en què ho impedeixi la maquinària de treball. Els treballs no afectaran la mobilitat del transport escolar, tot i que sí comportarà variacions en el servei de bus urbà.

Mentre durin els treballs de renovació del ferm al barri del Castell, la parada del bus urbà situada al Passeig del Castell número 53 quedarà inhabilitada en l'horari de treball de la maquinària. Així doncs, la ruta des de la parada del carrer Paraires número 2-4 fins a la parada de l'institut El Cairat, seguirà el següent itinerari: pel carrer Paraires girarà cap al carrer Principat per enllaçar amb el carrer Barcelona i el carrer Guardiola, girar cap al carrer Cavallers i d'aquí enllaçar amb el Passeig del Castell i girar cap al carrer Gorgonçana. Aquest itinerari es mantindrà fins que acabin els treballs d'asfaltat al Passeig del Castell, moment en què tornarà a habilitar-se la parada habitual del bus urbà en aquest carrer. Les alteracions puntuals en l’itinerari d’aquesta línia de transport seran oportunament informades per l’operadora del servei, Monbús, a través d’informacions disponibles a les marquesines de les diferents parades.

Els treballs de millora del paviment al Castell inclouen el fresat de l’asfalt vell, l’estesa d’una capa intermitja de reforç i l’estesa de la capa superior o rodadura, a més del repintat de les línies longitudinals, els passos de vianants i la resta de senyalització horitzontal. L’actuació sobre el ferm al Barri Font tindrà les mateixes característiques i s’afegirà als treballs de supressió de barreres arquitectòniques que s’estan realitzant actualment. El pressupost de la renovació de l’asfalt al Castell és de 457.514 euros i el cost global de l’actuació al Barri Font és de 573.144 euros. Finalment, el proper mes de desembre és previst que comenci la segona fase del POMU, que se centrarà ens els barris de Mas d’en Gall, Can Rial i les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon, amb un cost total d’1.612.240 euros,  on també es realitzaran actuacions de renovació i millora del paviment asfàltic i la senyalització.