Tanca

Dilluns s’obre el termini per a presentar obres a la XXIV edició dels Jocs Florals

Les obres que concorrin al certamen literari es poden presentar fins al 7 d’abril ja sigui telemàticament o de manera presencial a l’OAC. S’estableixen cinc categories: narrativa adults, poesia adults, narrativa jove, poesia jove i excel·lència lingüística i els premis consistiran en lots de llibres editats en català a elecció de la persona guanyadora, valorats en 300 euros

L’Ajuntament d’Esparreguera ja ha publicat les bases de la XXIV edició dels Jocs Florals d’Esparreguera, un certamen que té per finalitat promoure la utilització escrita de la llengua catalana en el registre literari. El concurs consta de cinc premis, que consisteixen en lots de llibres escrits en català, per a cada una de les següents categories: narrativa adults, poesia adults, narrativa jove, poesia jove i excel·lència lingüística. Per a participar-hi cal ser major de 15 anys i ser nascut o resident a Esparreguera o bé estudiar en algun dels centres d’ensenyament secundari del municipi. Les obres que es presentin han d’estar escrites en llengua catalana i han de ser inèdites. A la seu electrònica municipal es poden consultes les bases així com els formularis de sol·licitud per a presentar candidatures als Jocs Florals. El termini de presentació comença el proper dilluns, 21 de març, i finalitza el dia 7 d’abril. L’acte de lliurament dels premis se celebrarà el dia de Sant Jordi, dissabte 23 d’abril.

Els XXIV Jocs Florals d'Esparreguera 2022 és un certamen literari adreçat al públic jove i adult esparreguerí convocat per la regidoria de Cultura i l’Oficina de Català d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística. El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha assegurat que “estem contents de poder celebrar la 24a edició dels Jocs Florals, que impulsem com una activitat de promoció i difusió de la llengua catalana en un moment en què és important donar valor a la llengua” i ha afegit que “convidem a tothom a la participació perquè és una tradició molt arrelada a Esparreguera, que volem defensar, i que és important que entre tots li donem volada”. El concurs està integrat per quatre categories: narrativa adults, poesia adults, narrativa jove i poesia jove, aquestes dues darreres adreçades a l’alumnat de 1er i 2on de Batxillerat dels instituts de la vila. Hi ha un premi per a cada modalitat, més un guardó a l’excel·lència lingüística, que s’atorga a una obra que excel·leixi en el nivell de llengua catalana a proposta de l’Oficina de Català i podria coincidir amb un dels guanyadors de les quatre categories.

Per a participar-hi cal presentar una obra escrita en llengua catalana i inèdita, no pot haver estat publicada enlloc ni tampoc pot haver guanyat cap altre premi. L’autoria de l’obra ha de ser individual, el tema és lliure i es valorarà l’originalitat, la correcció lingüística així com els recursos literaris emprats. En les modalitats de narrativa, es podran presentar obres de fins a dotze fulls, amb un mínim de set fulls escrits; i en les de poesia, es podrà presentar un poema o un conjunt de poemes des d’un mínim de vint versos fins a un màxim de cent versos. Les obres es poden presentar fins al dijous 7 d’abril o bé telemàticament, a través de la seu electrònica municipal, o de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

La valoració de les obres participants la farà un jurat integrat pel regidor de Cultura, la direcció de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, la tècnica superior arxivera de l’Arxiu Municipal d’Esparreguera, una persona lligada al mon de la lectura, la responsable de l’Oficina de Català d’Esparreguera, que proposarà el premi d’Excel·lència, i una persona adscrita al servei gestor que actuarà com a secretari. El jurat valorarà l’argument i la trama, els recursos literaris emprats i la correcció lingüística. Els premis consistiran en lots de llibres editats en català a elecció de la persona guanyadora valorats en 300 euros, IVA inclòs. El lliurament dels guardons és previst que se celebri el dissabte 23 d’abril a les 8.30 del vespre, a la plaça de la Pagesia.