Tanca
Esports Educació 28 de setembre de 2022

El 3 d’octubre s’obren les inscripcions dels Jocs Esportius Escolars d’Esparreguera

Es tracta d’un programa per promoure la pràctica de l’activitat física entre els infants de primària de les escoles d’Esparreguera. Els esports que es treballen són el futbol sala, el bàsquet, l’handbol i el futbol 7 i es fan dues hores d’entrenament setmanals als patis dels mateixos centres escolars i també competicions locals els dissabtes al matí

A l’octubre tornen els Jocs Esportius Escolars, un programa d’activitat física impulsat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera i adreçat a nens i nenes de 1r a 6è curs de primària que s’inicien en la pràctica de diferents esports col·lectius. Els esports que es practiquen són el futbol sala, el bàsquet, l’handbol i el futbol 7, es realitzen dues hores d’entrenament a la setmana, que es desenvolupen a les instal·lacions de la mateixa escola en horari extraescolar, i també hi ha competició a nivell local els dissabtes al matí. Les inscripcions dels Jocs Esportius Escolars s’obriran el proper 3 d’octubre i es poden realitzar al Servei d’Esports, ubicat a la piscina de Can Pasqual. L’activitat començarà la setmana que ve i s’allargarà fins al 4 de juny i la quota per participar-hi és de 80 euros anuals.

L’objectiu d’aquesta activitat és la formació integral dels infants a través d’una pràctica poliesportiva de la qual s’obté una millora general de les capacitats físiques bàsiques. Així durant el primer trimestre es farà futbol sala, el segon trimestre estarà dedicat al bàsquet i l’handbol i el tercer trimestre l’esport a practicar serà el futbol 7. A més, també es faran trobades puntuals d’altres esports durant el curs. Els entrenaments i la competició dels Jocs Esportius Escolars s’estructuren per trimestres i segueixen el calendari escolar local. Es realitzen dues hores d’entrenament a la setmana a les instal·lacions de la mateixa escola. Les sessions es fan en horari de 4.30 a 5.30 de la tarda i els dies varien en funció del centre. A l’escola Pau Vila els entrenaments són dimecres i divendres; a l’escola Mare de Déu de la Muntanya els dimarts i dijous; a l’escola Montserrat dimecres i divendres; a l’escola Roques Blaves dimarts i dijous; a l’escola Taquígraf Garriga, dilluns i dimecres; a l’escola cooperativa El Puig dilluns i dimecres; i a l’escola Estel dilluns i dimecres de 4.50 a 5.50 de la tarda.

Aquest any els Jocs Esportius Escolars recuperen el format tradicional de competicions, que el curs passat no es va poder dur a terme per les restriccions imposades per la pandèmia. Els partits es faran els dissabtes al matí a les pistes de la Zona Esportiva, el Pavelló Municipal i el Camp de Futbol Municipal. Per a la inscripció, que es podrà fer a partir de dilluns que ve 3 d’octubre, caldrà posar-se en contacte amb el Servei d'Esports de l'Ajuntament d'Esparreguera. Per participar-hi cal ser membre de l’AMPA de la mateixa escola. La quota per participar en els Jocs Esportius Escolars és de 80 euros anuals, amb una quota reduïda de 56 euros anuals per a famílies nombroses, monoparentals i infants amb discapacitat.