Tanca
Cultura i Festes 20 d’abril de 2023

El carrer dels Arbres serà el centre de la celebració de la Diada de Sant Jordi a Esparreguera

Durant tot el dia hi haurà més d’una trentena de parades de llibreries, floristeries, comerços, escoles i entitats municipals. A més, la plaça de la Pagesia serà l’escenari de la programació cultural del diumenge 23 d’abril, que comptarà amb dues funcions de l’espectacle “Contadors de llegendes” i l’entrega de premis dels XXV Jocs Florals

El diumenge 23 d’abril Esparreguera celebra la Diada de Sant Jordi amb llibres, roses i cultura. Durant tot el dia hi haurà 36 parades de venda de roses i llibres a càrrec de floristeries, llibreries, comerços, escoles i entitats, que es concentraran majoritàriament al carrer dels Arbres, que un any més tornarà a ser el centre neuràlgic de la celebració. Així mateix, la plaça de la Pagesia serà l’escenari principal de les activitats culturals programades per l’Ajuntament d’Esparreguera, que inclouran dues funcions de l’espectacle teatral i musical Contadors de llegendes de la Companyia Jordi Font i el lliurament dels XXV Jocs Florals d’Esparreguera. A més, al matí Ràdio Esparreguera sortirà al carrer per fer una programació especial amb connexions amb diferents llibreries i floristeries del municipi i entrevistes a diversos escriptors i escriptores locals.

El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha destacat que “Sant Jordi és una diada especial arreu de Catalunya” i ha recordat que “el 2021 aquesta festivitat també va caure en cap de setmana i estàvem en confinament municipal per la pandèmia, la qual cosa va fer que la gent d’Esparreguera descobrís que al poble es feia molta activitat interessant el dia de Sant Jordi i que no calia marxar a Barcelona ni a altres llocs per gaudir de la festa”. “Tinc la sensació que, en aquell moment la celebració va fer un salt, aquell mateix any la Regidoria de Cultura vam programar una activitat itinerant i el següent un concert per dinamitzar la festa. Enguany mantenim aquesta idea i agafem la plaça de la Pagesia i el carrer dels Arbres com a centre neuràlgic de Sant Jordi, ja que és on es concentraran la majoria de parades de roses i llibres i també les activitats culturals”.  

La programació cultural, que tindrà com a escenari la plaça de la Pagesia, començarà al matí amb Contadors de llegendes de la Companyia Jordi Font. Un espectacle en el qual un músic i un actor s’uneixen per a explicar històries i llegendes de les contrades catalanes amb música en directe i la interpretació dels diferents personatges i escenaris utilitzant el cos, la veu i el moviment. L’espectacle comptarà amb dos passis, a les 11 i a les 12.30 del migdia. Entremig de les dues funcions, a les 12 del migdia, el mateix escenari acollirà el lliurament de premis dels XXV Jocs Florals d'Esparreguera, en els quals enguany concorren sis obres d’autors i autores de la vila en les categories de narrativa adults, poesia adults i excel·lència lingüística, mentre que les dues categories joves han quedat desertes.

Així mateix, entre les 11 del matí la 1 del migdia, Ràdio Esparreguera sortirà al carrer per emetre una programació especial de Sant Jordi, que inclourà connexions i entrevistes amb floristeries i les llibreries La màquina d’escriure, El Teler, La Utòpica i la Llibreria Papereria Núria, on hi haurà Lídia Quevedo i Josep Grau, autors de “Descobrint Esparreguera”; Joana Llordella, coautora del llibre “Esparreguera Desapareguda”, i els escriptors Manel Ruiz i Lluïsa Sallent. A més, també s’emetran entrevistes amb diferents escriptors i escriptores locals que han publicat llibres enguany, com Jordi Gobern autor de “Club Bàsquet Esparreguera 70 anys 1952-2022”.  El programa comptarà també amb la participació de l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i el regidor de Cultura, Juan Jurado.