Tanca
Cultura i Festes 24 d’abril de 2023

La 25a edició dels Jocs Florals d’Esparreguera atorga tres premis literaris

Els guardons es van lliurar ahir a la plaça de la Pagesia en el marc de la celebració de la diada de Sant Jordi. En aquesta edició s’han presentat un total de sis obres, totes en la categoria adults, i s’ha reconegut un treball en cada modalitat, narrativa, poesia i Premi d’Excel·lència Lingüística

La 25a edició dels Jocs Florals d’Esparreguera ha reconegut enguany tres obres de les sis que s’han presentat al certamen literari, totes en la categoria d’adults.  El lliurament de premis es va celebrar ahir, a la plaça de la Pagesia, en el marc de la programació cultural de la diada de Sant Jordi. En la categoria de narrativa adults, en la qual hi havia tres obres presentades, el premi se’l va endur “Petxines a la sorra” d'Abel Martínez. El premi de poesia en categoria adults, en la qual també hi concorrien tres obres, el va guanyar Carla Ollé Vera amb la seva obra “Les larves dels peixos”. Finalment, el Premi d’Excel·lència Lingüística, a proposta de l’Oficina de Català d’Esparreguera, se’l va endur “Tres relats i una carta”, d'Albert Gobern Canals. Les categories de narrativa i poesia jove no han tingut cap treball presentat i, per tant, han quedat desertes.

Durant l’entrega de premis del certamen, organitzat per la Regidoria de Cultura, es va llegir un breu fragment de cadascuna de les tres obres guanyadores i l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i el regidor de Cultura, Juan Jurado, van fer entrega d’un diploma i un obsequi floral als guardonats i a les persones que van recollir el premi en el seu nom. El regidor de Cultura, Juan Jurado, va assegurar ahir durant el programa especial de Sant Jordi de Ràdio Esparreguera, que “tenir obres en les categories joves sempre és complicat”, però es va mostrar satisfet perquè “si sumen les obres del Certamen literari infantil i juvenil de Sant Jordi i els Jocs Florals, tenim una seixantena d’obres presentades de totes les edats, des de cicle infantil fins a les categories d’adults, d’una gran qualitat i això és una cosa que, com a regidor de Cultura, me n’orgulleix molt”. De cara a la propera edició del certamen, el regidor va apuntar que es potenciarà la difusió entre el públic jove per a arribar a més participants.

El jurat de la 25a edició dels Jocs Florals estava integrat pel regidor de Cultura, Juan Jurado; el director de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, Daniel Lanuza; la tècnica superior arxivera de l’Arxiu Municipal d’Esparreguera, Rosa Codina; la responsable de l’Oficina de Català d’Esparreguera, Maria Romero, que proposa el premi d’Excel·lència Lingüística; i Cecília Reifs, persona lligada al món de la lectura. El jurat ha valorat l’argument i la trama, els recursos literaris emprats i la correcció lingüística de les obres presentades. Els premiats rebran lots de llibres editats en català a elecció de la persona guanyadora valorats en 300 euros, iva inclòs. Durant l’acte de lliurament de premis, també van rebre un diploma per la seva participació Joana Llordella Zamora, Lluís Maria Bosch Daniel i Núria Sambola Marcial.