Tanca
Participació Ciutadana 28 de juny de 2022

Ja es poden consultar els 43 projectes ciutadans admesos als pressupostos participatius

El període de votacions començarà demà i s’allargarà fins al 17 de juliol. Totes les persones majors de 16 anys empadronades a Esparreguera podran votar aquelles propostes que més els agradin a través de la plataforma web i decidir a què es destinen 200.000 euros del pressupost d’inversions del 2022

Des d’avui es poden consultar a la plataforma web Participa 311 (decideix.esparreguera.cat) els 43 projectes sorgits de la ciutadania que passen a la fase de votació dels pressupostos participatius 2022-2023. De les 88 iniciatives presentades en aquesta edició per entitats i particulars per a millorar la vila aquestes són les que, segons l’avaluació de la comissió tècnica, compleixen amb els requisits del procés i, per tant, podran ser votades pels esparreguerins i esparreguerines a partir de demà, 29 de juny, i fins al 17 de juliol. En aquest fase hi podran participar, escollint les propostes que desitgin a través del seu suport, totes les persones que prèviament s’hagin inscrit a la plataforma, que siguin majors de 16 anys i que estiguin empadronades a Esparreguera. Cada persona haurà d’escollir un mínim de propostes que sumin el 70% del total del pressupost destinat al procés, és a dir, que com a mínim sumin totes elles un import igual o superior a 140.000 euros i fins a un màxim de 200.000 euros.

Entre els 43 projectes que han passat a fase de valoració, hi ha iniciatives que tenen a veure amb la millora de diferents carrers, equipaments, espais públics i parcs de la vila, així com algunes propostes relacionades amb el medi ambient o l’accessibilitat. La regidora de Bon Govern de l’Ajuntament d’Esparreguera, Maria Mas, ha agraït la participació de la ciutadania en aquesta nova edició dels pressupostos participatius així com la tasca de valoració, “que no és gens senzilla”, realitzada per la comissió tècnica. En aquest sentit, ha apuntat que “hem detectat que les propostes s’ajusten més a les bases que els altres anys, fet que atribuïm a que els pressupostos participatius ja es van consolidant i, tant la ciutadania com l’Ajuntament, va aprenent a mesura que es fan més edicions”.

D’altra banda, Maria Mas ha afirmat que “a l’hora de donar resposta a les propostes acceptades i rebutjades es vetllarà per la transparència i es publicarà a la plataforma web el motiu pel qual no s’han acceptat els projectes i, si una proposta ha estat rebutjada perquè que ja està planificada la seva realització, s’indicarà en quin document, pla o contracte està prevista, per tal que la ciutadania en tingui coneixement”. En aquest sentit, la cap de Planificació i Bon Govern, Núria Mayoral, ha explicat que “a banda de que ja estiguin planificades pel consistori, hi ha altres motius pels quals s’han rebutjat les propostes que no passen a la fase de votació, com ara que siguin actuacions sobre terrenys no municipals, que no siguin inversions, que comportin despeses sobre exercicis futurs, que superin el pressupost màxim de 100.000 euros o que impliquen a d’altres administracions”.

La votació, que començarà a partir de demà, es farà de manera telemàtica mitjançant la plataforma web Participa 311 i hi podran participar amb el seu vot totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a la vila d’Esparreguera i s’hagin inscrit a la plataforma. No es podrà votar una sola iniciativa, sinó que cada persona haurà de votar diverses propostes que sumin, com a mínim, el 70% del total del pressupost destinat al procés, és a dir, 140.000 euros. El dia 18 de juliol es publicaran els resultats de les votacions i es decidirà entre les propostes més votades aquelles que finalment s’executaran sense traspassar la partida global destinada al procés, que és de 200.000 euros.