Tanca
Treball i Formació 30 d’abril de 2021

L’Ajuntament contractarà 10 nous professionals a través dels Plans Locals d’Ocupació

Aquesta serà la tercera convocatòria de plans d’ocupació amb fons propis que posa en marxa el consistori i servirà per a incorporar 4 agents cívics, 2 agents forestals, un tècnic auxiliar de comunicació, un tècnic de recursos humans, un tècnic de medi ambient i un arquitecte superior. Totes les contractacions seran a jornada completa i tenen caràcter temporal fins al 31 de desembre

L’Ajuntament d’Esparreguera obrirà properament borses de treball de diferents especialitats a través de la tercera edició dels Plans Locals d’Ocupació. Amb aquesta nova convocatòria es preveu contractar un total de 10 nous treballadors i treballadores municipals, entre ells alguns amb perfils de caire més tècnic, com un tècnic auxiliar de comunicació, un tècnic de recursos humans, un tècnic de medi ambient i un arquitecte superior, però també es vol incorporar quatre agents cívics i dos nous agents forestals. Totes les contractacions seran a jornada completa i tenen caràcter temporal. Aquesta edició dels plans locals d’ocupació està finançada amb 177.000 euros provinents d’una modificació de crèdit de romanents de tresoreria i forma part del Pla de xoc del consistori per fer front a les noves necessitats vinculades a la crisi econòmica i social provocada per la covid-19.

La convocatòria per a formar part d’aquestes borses de treball és previst que s’obri a partir de la setmana que ve i les contractacions es realitzaran per al segon semestre de l’any, a partir del mes de juliol i fins al 31 de desembre. Totes són de caràcter no estructural, com a mesura de foment de l’ocupació i per a donar cobertura a necessitats sobrevingudes derivades de la crisi provocada per l’emergència sanitària. Els perfils requerits són diversos i abracen diferents sectors professionals. Així es preveu contractar dos agents forestals perquè donin suport en la campanya de prevenció d’incendis i quatre agents cívics per sensibilitzar i conscienciar a la població sobre diferents àmbits, des del reciclatge i la neteja, a la convivència i la salut pública, vetllant pel compliment de les mesures sanitàries vigents.

D’altra banda, també s’obriran quatre borses de perfils de caire més tècnic, ja que es vol incorporar un nou tècnic auxiliar de comunicació per donar suport en el desenvolupament de la nova web municipal; un tècnic de medi ambient que estarà vinculat a la gestió del nou contracte de residus, un tècnic de recursos humans i un arquitecte superior, que donarà suport a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat per a tirar endavant els diferents projectes i inversions previstos arran de les darreres modificacions de crèdit de romanents de tresoreria. Les sol·licituds per formar part d’aquestes borses es vehicularan a través d’una nova plataforma per a gestionar processos de selecció i oferta pública que es posarà en marxa la setmana que ve. Les candidatures s’hauran de presentar preferiblement de manera telemàtica i, en casos excepcionals, es podran presentar presencialment a la Unitat d’Atenció Transversal (UAT).

Aquestes noves incorporacions es finançaran amb una partida de 177.000 euros provinents de romanents de tresoreria. Així mateix, el ple municipal també va aprovar destinar 223.000 euros a l’ampliació de contractacions derivades del pla de xoc i del programa de la Unitat d’Atenció Transversal, que es va posar en marxa a finals de l’any passat. El pressupost total d’inversions destinades al foment de l’ocupació aprovat en l’últim paquet d’inversions amb romanents de tresoreria ascendeix així fins als 400.000 euros.