Tanca
Cultura i Festes Govern Obert 8 de febrer de 2022

L’Ajuntament fa una jornada de portes obertes teatralitzada a càrrec de LALTRE Col·lectiu

En el marc de la Festa Major d’Hivern, el dissabte 12 de febrer, el consistori organitza una original visita amb audioguia per a conèixer l’edifici i descobrir el funcionament dels diversos departaments de la casa de la vila de la mà d’aquest col·lectiu escènic format per joves del municipi. Per participar-hi cal reservar cita a entrades.esparreguera.cat

L’Ajuntament d’Esparreguera organitza el dissabte 12 de febrer, en el marc de la Festa Major d’Hivern en honor a la patrona de la vila, Santa Eulàlia, una jornada de portes obertes per acostar el consistori i el seu funcionament a la ciutadania. Aquesta és la quarta edició d’aquesta iniciativa, que enguany actualitza i renova el tradicional format de visita per convertir-la en una experiència teatralitzada, una activitat que permetrà a la població apropar-se d’una manera única i diferent a l’administració a través d’una original audioguia, la Guia ciutadana per a habitar la institució, a càrrec de LALTRE Col·lectiu. Les visites es faran entre les 10 del matí i les 2 del migdia en grups de màxim 10 persones i tindran una durada d’uns 35 minuts. L’entrada és gratuïta, però per a participar-hi cal fer reserva prèvia a través de la plataforma web entrades.esparreguera.cat.

La regidora de Bon Govern, Maria Mas, ha explicat que “les portes obertes a l’Ajuntament és una iniciativa que vam començar el mandat anterior amb l’objectiu d’obrir el consistori a la ciutadania en un exercici de transparència i proximitat per acostar a la població el funcionament intern de l’administració”. Aquest any la proposta s’ha fet de manera conjunta entre les regidories de Bon Govern i Cultura, perquè “el model de les darreres edicions ja estava esgotat i vam decidir donar-li un toc més lúdic i cultural per poder ensenyar la casa de la vila en un altre format i des d’un altre punt de vista”, ha afegit la regidora.

La visita es farà a través d’una àudio guia que s’accionarà a l’exterior de l’edifici, a la plaça de l’Ajuntament, i recorrerà diferents departaments, des de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) a Recursos Humans, Serveis Jurídics, Contractació, Bon Govern, Secretaria o Informàtica. A més els visitants també podran accedir al despatx de l’alcalde, sortir al balcó de l’Ajuntament, accedir a la Sala de Plens o admirar les vistes del municipi des de la terrassa de l’edifici consistorial. A banda dels membres de LALTRE Col·lectiu que faran l’acompanyament i les teatralitzacions, en la visita també hi participaran regidors i regidores de l’Ajuntament.

El membre de l’ALTRE Col·lectiu, Gerard Sancho, ha explicat que “hem rebut aquesta proposta amb molta il·lusió i amb la idea de fer una visita més accessible i amena, afegint-t’hi un element escènic i capes poètiques i d’humor per vestir-ho tot d’una manera més artística”. Per a poder fer la Guia ciutadana per a habitar la institució, els integrants d’aquets jove col·lectiu escènic han visitat l’espai i fet reunions amb diversos treballadors i treballadores dels diferents departaments i àrees per conèixer que fa cadascun d’ells. “La visita tindrà el nostre punt de vista, però respectant molt el què es fa a l’Ajuntament i explicant-ho d’una manera molt objectiva, volem trametre la informació però també jugar-hi una mica”, ha afirmat Sancho.

Les visites guiades estan obertes a tota la ciutadania, i se’n faran sis sessions, a les 10h, a les 10.45h, a les 11.30h, a les 12.30h, a les 13.15h i la última a les 14h. Per poder gaudir d’aquesta visita teatralitzada i conèixer l’Ajuntament d’Esparreguera d’una manera única i divertida cal fer reserva prèvia a través de la web entrades.esparreguera.cat.